ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πιστόριους: Αποφυλακίζεται έντεκα χρόνια... μετά τη δολοφονία της συντρόφου του!

Θα αποφυλακιστεί υπό όρους τον ερχόμενο Ιανουάριο

Ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο, σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της κοπέλας του.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει πυροβόλησε τη Ρίβα Στένκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, σε μια δολοφονία που είχε συγκλονίσει τον κόσμο.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών αποφάσισε την υπό όρους αποφυλάκιση του 37χρονου πλέον Πιστόριους, ο οποίος είχε υποστηρίξει στη δίκη του πως πέρασε τη σύντροφό του με εισβολέα στο σπίτι του και την είχε πυροβολήσει.

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και ο Πιστόριους την πυροβόλησε μετά από καυγά. Αρχικά δεν κρίθηκε ένοχος για φόνο και αντ' αυτού καταδικάστηκε για ένοχη ανθρωποκτονία (το ισοδύναμο της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια το 2014 και τελικά αποφυλακίστηκε και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Ένα χρόνο αργότερα, αυτή η καταδίκη ανατράπηκε όταν το Ανώτατο Εφετείο της Νότιας Αφρικής τον έκρινε ένοχο για φόνο. Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης, η οποία στη συνέχεια αυξήθηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αφότου η ποινή κρίθηκε «σοκαριστικά πολύ επιεικής».

Το συμβούλιο αποφυλάκισης εξέτασε ξανά την υπόθεσή του σήμερα, αφού του αρνήθηκε την αποφυλάκιση τον Μάρτιο. Η απόφαση να του δοθεί μια δεύτερη ακρόαση για αποφυλάκιση με όρους, ήρθε αφότου ο δικηγόρος του παρέπεμψε την υπόθεσή του στο Συνταγματικό Δικαστήριο για λάθη που έκανε το δικαστήριο στον υπολογισμό του πότε ο Πιστόριους θα έπρεπε να αποφυλακιστεί.

Αρχικά, του είχαν πει ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2024, ωστόσο η χορήγηση δεύτερης ακρόασης θεωρήθηκε ουσιαστικά ως παραδοχή του σφάλματος του εφετείου.

Πηγή: sport-fm.gr

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση