ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συρία: Ηρωικός πατέρας μαθαίνει στην κόρη του να γελάει την ώρα που πέφτουν βόμβες (vid)

Συγκινητικό

Μιμούμενος τον Ρομπέρτο Μπενίνι στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, «Η ζωή είναι ωραία», η οποία αναφέρεται στη ζωή ενός πατέρα και του γιου του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα στην ταινία ο πατέρας πείθει το παιδί του ότι οι απάνθρωπες συνθήκες ζωής στο στρατόπεδο είναι ένα παιχνίδι.

Έτσι και ο Αμπνουλάχ Αλ Μοχάμαντ έπεισε την 3χρονη κόρη του Σαλούα ότι οι εκρήξεις από τις βόμβες είναι ένα παιχνίδι και ότι πρέπει να γελάσει, καθώς θέλει ν' αποτρέψει να της δημιουργηθεί κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα εξαιτίας της φρίκης του πολέμου.

Όπως δήλωσε στο Sky News:

«Είναι ένα παιδί το οποίο δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να διδάξω στη Σαλούα αυτό το παιχνίδι για να μην καταρρεύσει ψυχολογικά. Έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από ασθένειες που είναι σχετικές με το φόβο».

Η οικογένεια εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου που μαστίζει τη χώρα εδώ και εννιά χρόνια, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην πόλη Σαρακίμπ ανατολικά του Ιντλίμπ, και πλέον μένει στο σπίτι φίλων της στην πόλη Σαρμάντα, πάλι στην επαρχία Ιντλίμπ όπου διεξάγονται μάχες σε κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα να ακούγονται εκρήξεις από τις βόμβες που σκάνε σε κοντινή απόσταση.

Συνολικά σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 875.000 άνθρωποι έχουν γίνει πρόσφυγες μετά την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη βορειοανατολική Συρία από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ μόνο 40.000 αποχώρησαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Το βίντεο έγινε viral στα social media συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές και σχόλια μερικά εκ των οποίων επαινούν τη γενναιότητα και τον ηρωισμό του Αμντουλάχ.

Πηγή: reader.gr / skynews

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X