ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Άτακτο» ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση - Ζητωκραύγαζαν οι επιβάτες

To ασυνήθιστο περιστατικό σε πτήση της easyJet και η άμεση αντίδραση του πληρώματος του αεροσκάφους

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού.

Πιο συγκεκριμένα το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στις 29 Απριλίου στην πτήση EZY3165 της EasyJet από τη Γλασκώβη προς τη Χουργκάντα της Αιγύπτου. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους άλλαξε την πορεία του όταν ένα ζευγάρι διαπληκτίστηκε έντονα με άλλους επιβάτες.

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης έδειξαν πως το αεροσκάφος συνέχισε να περνάει την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από τη Μεσόγειο πριν κάνει κύκλους και προσγειωθεί τελικά στο Ηράκλειο.

Το «άτακτο» ζευγάρι φαίνεται να απομακρύνεται από το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου όπως δείχνουν τα πλάνα που τραβήχτηκαν και ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άλλον επιβάτη.

Επιβάτες δυσαρεστημένοι από την αναμονή ζητωκραύγαζαν και χειροκρότησαν τα μέλη του πληρώματος που ανέλαβαν δράση και κατέβασαν το ζευγάρι από την πτήση.

Ένας ταξιδιώτης δήλωσε για τη συμπεριφορά του ζευγαριού: «Ήταν απαίσιο. Διαφωνούσαν με άλλους επιβάτες για μισή ώρα πριν επέμβει το πλήρωμα. Ήταν προσβλητικοί και απειλητικοί προς το πλήρωμα... Η γυναίκα ειδοποιήθηκε να καθίσει επτά φορές από το μεγάφωνο καθώς προσγειωνόμασταν, αλλά συνέχισε να σηκώνεται», δήλωσε ο Michael McLennan, ένας Βρετανός παραθεριστής στη Mirror.

Το εν λόγω ζευγάρι συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία όταν απομακρύνθηκε από το αεροσκάφος.

Το Airbus A320-251N της easyJet συνέχισε στον αρχικό του προορισμό και προσγειώθηκε στη Χουργκάντα στις 12:24 π.μ. τοπική ώρα.

Η ανακοίνωση της easyJet

Σε ανακοίνωσή της η easyJet αναφέρει: «Η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY3165 από τη Γλασκώβη προς τη Χουργκάντα στις 29 Απριλίου προσγειώθηκε στο Ηράκλειο, για να παραδώσει στην ελληνική αστυνομία δύο επιβάτες που συμπεριφέρονταν με τρόπο ενοχλητικό κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η πτήση στη συνέχεια συνέχισε για τη Χουργκάντα αφού απομακρύνθηκαν οι επιβάτες. Το πλήρωμα της EasyJet είναι εκπαιδευμένο να εκτιμά και να αξιολογεί όλες τις καταστάσεις και να ενεργεί γρήγορα και κατάλληλα για να διασφαλίσει ότι η ασφάλεια της πτήσης και των άλλων επιβατών δεν τίθεται σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Παρόλο που τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη και δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές στο αεροσκάφος. Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X