ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστηριώδη φώτα στον ουρανό - «Μου θύμισε εκτοξεύσεις πυραύλων»

Πώς εμπλέκεται η εταιρεία Space X;

Μια αστραφτερή λωρίδα φωτός καταγράφηκε από κάμερα μεσάνυχτα Τρίτης στον ουρανό της Νότιας Καλιφόρνια.

Το φωτεινό θέαμα που πιθανώς προκλήθηκε από πτώση συντριμμιών, σημειώθηκε περίπου στη 1:45 μ.μ. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες το ανεξήγητο φαινόμενο έγινε ορατό και στην περιοχή του Λος Άντζελες.

«Το φως από μπροστά ήταν έντονο μπλε», δήλωσε ο Jarred Gonzalez, ο οποίος κατέγραψε το φως σε βίντεο στην περιοχή Pico Union. «Ήταν ορατό σε εμάς για ολόκληρα 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το οπτικό μας πεδίο» πρόσθεσε.

«Ήταν σαν μια λάμψη στον ουρανό και δεν πίστευα στα μάτια μου», δήλωσε κάτοικος που είχε βγάλει βόλτα το σκυλί της. «Μια κοπέλα περνούσε από εκεί και της είπα ‘το είδες αυτό;’ Ήταν απλά μαγικό. Δεν φαινόταν πολύ αληθινό» περιγράφει η ίδια.

«Μου φάνηκε όμορφο, αλλά φοβήθηκα επίσης ότι ήταν κάτι κακό γιατί μου θύμισε εκτοξεύσεις πυραύλων που έχω δει στο διαδίκτυο. Χάρηκα που υπήρχε και άλλος άνθρωπος έξω που το είδε μαζί μου» συμπλήρωσε.

Η φωτεινή λωρίδα, που αρχικά καλύφθηκε από μυστήριο, ταυτοποιήθηκε αργότερα ως συντρίμμια από την εκτόξευση του πυραύλου SpaceX, περίπου έξι ώρες νωρίτερα από τη βάση Vandenberg Space Force Base, περίπου 160 μίλια βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Ο πύραυλος και το σύννεφο των καυσαερίων του φωτίστηκαν από τον ήλιο που έδυε με φόντο έναν ουρανό που σκοτείνιαζε, δημιουργώντας αυτό το θέαμα γύρω από το Λος Άντζελες.

Η εκτόξευση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 7:30 μ.μ. την 1η Απριλίου, αναμενόταν με ανυπομονησία από τους λάτρεις του διαστήματος και τους απλούς παρατηρητές. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου, το γεγονός αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αυξάνοντας την προσμονή για το θέαμα που θα ακολουθούσε.

Καθώς ο πύραυλος πετούσε μέσα στη νύχτα, άφησε πίσω του ένα λαμπερό ίχνος ορατό σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια γύρω στη 1:45 π.μ., προκαλώντας δέος αλλά και αβεβαιότητα στους κατοίκους.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  ΗΠΑ  |  Viral

Viral: Τελευταία Ενημέρωση