ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπορεί να διατηρηθεί σχέση χωρίς ερωτική επαφή;

Πόσες φορές ακούμε στο χώρο μας ότι «έχουμε γίνει πια φίλοι…»

Πόσες φορές ακούμε στο χώρο μας ότι "έχουμε γίνει πια φίλοι…, τον βλέπω σαν φίλο μου…, επιθυμώ άλλες γυναίκες αλλά τη δική μου την νιώθω τόσο κοντά, είμαστε φίλοι πια!"

Η σεξουαλική επαφή μεταξύ δύο ατόμων αποτελεί το βασικό παράγοντα που καθορίζει την διαφυλική σχέση και την διαφοροποιεί από την φιλική. Το σεξ ως συμπεριφορά αποτελεί το ψυχικό κριτήριο που καθορίζει τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα δύο φύλα και βοηθά να υιοθετήσουν διαφορετικά μοτίβα συμπεριφοράς πάνω στα οποία θα ισορροπήσει η σχέση τους.

Από την άλλη η σεξουαλική επαφή δεν ορίζει μόνο το ρόλο του άνδρα και το ρόλο της γυναίκας αλλά επηρεάζει, διαμορφώνει και εξελίσσει την ποιότητα της συναισθηματικής επικοινωνίας του ζευγαριού. Ο άνδρας και η γυναίκα επενδύουν συναισθηματικά μέσα από τη σεξουαλική εμπλοκή, προσφέροντας με κάθε σεξουαλική επαφή «κάποια εκατοστά εγγύτητας στη μεταξύ τους απόσταση».

Παράλληλα, η επιθυμία για μελλοντική σεξουαλική συνεύρεση ανατροφοδοτείται θετικά μέσα από την ηδονή που λαμβάνουν, ενισχύοντας το οικοδόμημα της σχέσης τους, που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία οικογένειας και την προσωπική και κοινωνική τους ολοκλήρωση.
Όταν λοιπόν το σεξ απουσιάζει ή απλά είναι πολύ περιορισμένο σε ένα ζευγάρι αυτό επηρεάζει αρνητικά τόσο τη συναισθηματική τους εγγύτητα και τη μελλοντική τους επιθυμία όσο και την ενδυνάμωση του σεξουαλικού τους ρόλου.

Δύο σύντροφοι που χάνουν την σεξουαλική τους ζωή χάνουν μαζί και ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης τους και της ψυχικής τους επικοινωνίας.

Γιατί το σεξ αραιώνει στο πέρασμα του χρόνου;

Οι αιτίες που το σεξ σταδιακά αραιώνει ή εξαφανίζεται από μια ερωτική σχέση μπορεί να είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα, η εμφάνιση κάποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, η προβληματική επικοινωνία του ζευγαριού, οι συχνές εντάσεις και καθημερινές τριβές, η γέννηση ενός παιδιού, η έλλειψη ελευθέρου χρόνου ή απλά η αδιαφορία και η παραίτηση. Έτσι, πολύ συχνά ένα ζευγάρι που πριν λίγα χρόνια ήταν εραστές και σύντροφοι καταλήγει να «αδελφοποιείται» σιγά σιγά.

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση