ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Iστορίες ανθρώπων που σκότωσαν συζύγους και παιδιά!

Δολοφόνησαν συζύγους και παιδιά

Δολοφόνησαν συζύγους και παιδιά συγκλονίζοντας με τις πράξεις τους ολόκληρη την υφήλιο. Ένας από αυτούς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο έργο του. Η τρίχρονη, τότε, κόρη του Καρμίνα κατάφερε να επιβιώσει «καταθέτοντας» χρόνια μετά, στις σελίδες ενός βιβλίου, τη δύναμη της ψυχής της…

Γουίλιαμ Παρέντε

Στα 30 του, ο Γουίλιαμ Παρέντε φανταζόταν πως θα γινόταν κάποτε γνωστός ως ο μέγας και τρανός δικηγόρος ακινήτων της Νέας Υόρκης. Στα 40, πως θα τον θυμούνται όλοι σαν έναν υποδειγματικό και εργατικό οικογενειάρχη. Στα 58 του, το πιο πιθανόν θα ήταν να τον θυμούνται σαν τον απατεώνα που έστησε μια παράνομη πυραμίδα επενδυτών, το ονομαζόμενο «Σχήμα Πόντσι». Ωστόσο, όταν πέθανε στα 59 του, θα είχε μια εντελώς διαφορετική φήμη.

Ο Παρέντε είχε μια προσοδοφόρα καριέρα στη δικηγορία και τα χρηματιστηριακά-επενδυτικά θέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η οικογένειά του είχε μπει σε δεύτερη μοίρα. Τους πήγαινε συχνά στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο ίδιος για να απολαύσουν την τοπική κουζίνα, διατηρούσε επαφή με παλιούς φίλους, μεταμφιεζόταν μαζί με τα παιδιά του για το Halloween… Στα μάτια όλων ήταν ο ιδανικός σύζυγος και πατέρας.

Όμως, κάποια στιγμή, αργά στην καριέρα του, ο Παρέντε άρχισε να «παίζει» απερίσκεπτα με το χρήμα και μάλιστα όχι με δικά του κεφάλαια. Βρήκε επενδύσεις υψηλού ρίσκου αναζητώντας αρχικά δάνεια, χρηματοδοτώντας τα με μετρητά από επενδύσεις άλλων πελατών. Στις αρχές του 2009, ο κόσμος του αρχίζει να καταρρέει. Επιταγές πολλών χιλιάδων δολαρίων βρέθηκαν ακάλυπτες και σφραγίσθηκαν ενώ το FBI ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελίες για απάτη 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος των επενδυτών.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους ο Παρέντε πήγε με τη σύζυγο και τη μικρότερη κόρη του ένα ταξίδι στο Μέριλαντ, υποτίθεται για να επισκεφθούν την μεγαλύτερη κόρη του που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Loyola. Μόλις έφτασε εκεί, άρχισε με σύστημα να εξολοθρεύει τις «γυναίκες της ζωής του». Με το που πήγαν στο ξενοδοχείο, ο Παρέντε έστειλε την 11 χρονη κόρη του Κάθριν να παίξει για λίγο, ώστε να μπορεί να μείνει μόνος με τη σύζυγό του. Όταν το κοριτσάκι επέστρεψε στο δωμάτιο βρήκε την 58χρονη μητέρα της Μπέτι, στραγγαλισμένη. Την ίδια μοίρα είχε και η μικρούλα από τα χέρια του πατέρα της. Τέλος, ο Παρέντε τηλεφώνησε στην 19χρονη κόρη του Στέφανι ζητώντας της να έρθει στο ξενοδοχείο και εκείνη πήγε. Μέχρι τα μεσάνυχτα, δεν είχε επιστρέψει στο δωμάτιό της στην φοιτητική εστία και όταν η συγκάτοικός της τηλεφώνησε να δει πού βρίσκεται, ο Παρέντε της είπε ότι η Στέφανι «κοιμόταν».

Την επόμενη μέρα το προσωπικό του ξενοδοχείου που υποψιαζόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, έσπασε την πόρτα του δωματίου και βρήκε και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Παρέντε νεκρά. Ο Γουίλιαμ είχε αυτοκτονήσει κάποια στιγμή το πρωί, αφού σκότωσε και την μεγαλύτερη κόρη του. Ο Παρέντε «δραπέτευσε» από τα οικονομικά προβλήματα και το κυνηγητό του Νόμου, που τον στοίχειωναν, πληρώνοντας ο ίδιος το υπέρτατο τίμημα, κι ακόμη χειρότερα, αναγκάζοντας την οικογένειά του να πληρώσει το ίδιο.

Σάιμον Πίτερ Νέλσον Jr

Η ζωή του ξεκίνησε σ' ένα καταστροφικό περιβάλλον. Ο βίαιος πατέρας του στιγμάτισε την παιδική του ηλικία και στη συνέχεια αυτοκτόνησε όταν ο Τζούνιορ ήταν ακόμη παιδί - χωρίς να του αφήσει κανένα περιθώριο να κλείσει τον κύκλο της κακοποίησης. Ο Νέλσον Τζούνιορ, καθώς μεγάλωνε, έπεσε σε κατάθλιψη και στις δικές του αυτοκτονικές σκέψεις και τελικά βάσισε ολόκληρη την ύπαρξή του στο αν μια γυναίκα τον ήθελε ή όχι.

Όταν η πρώτη του σύζυγος τον χώρισε το 1961, απείλησε να αυτοκτονήσει, αλλά εκείνη τον άφησε ούτως ή άλλως. Παντρεύτηκε ξανά, απέκτησε έξι παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του Αν, αλλά η σακατεμένη του αυτοπεποίθησή ήταν πάντα παρούσα. Δεν ήταν ποτέ σε θέση να κρατήσει μια σταθερή δουλειά, αφήνοντας τη σύζυγό του να επωμίζεται τα έξοδα ενώ η έλλειψη κινήτρων, μαζί με τον αλκοολισμό του, τον οδήγησαν στο να παραμελεί τα παιδιά του - συχνά πήγαιναν στο σχολείο βρώμικα, φορώντας παλιά και άθλια ρούχα.

Οι καβγάδες με την Αν ήταν επικοί κι εκείνος χρησιμοποιούσε τακτικά απειλές αυτοκτονίας για να κερδίζει τη συμπάθειά της. Όταν εκείνη πήγε να μείνει σε ξενοδοχείο στέλνοντας το μήνυμα ότι θα ακολουθούσε το διαζύγιο, ο Νέλσον μηχανεύτηκε το πιο νοσηρό σχέδιο εκδίκησης. Φεύγοντας από το σπίτι για να προστατευθεί, η Aν είχε αφήσει και τα έξι παιδιά μόνα με τον πατέρα τους. Αυτό αποδείχθηκε ένα τραγικό λάθος. Στις πρώτες ώρες της 7ης Ιανουαρίου του 1978 - μετά από ένα ατέλειωτο τηλεφώνημα με την Αν χωρίς αποτέλεσμα, ο Νέλσον έγινε παιδοκτόνος…
Στο δωμάτιο των κοριτσιών, η 12χρονη Τζένι και η 6 χρονη Ροζάν πέθαναν μαζί στο κρεβάτι που μοιράζονταν , τα κρανία τους είχαν συνθλιβεί με σφυρί και στο σώμα τους είχαν δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στα τέσσερα αγόρια, τον Ντέιβιντ, τον Μάθιου, τον Άντριου και τον Σάιμον, τριών, επτά, οκτώ και δέκα ετών αντίστοιχα. Μέχρι και τον λαιμό του σκύλου τους έκοψε. Όλοι δολοφονήθηκαν στον ύπνο τους.

Ο Nέλσον κατέθεσε αργότερα ότι φαντάστηκε πως ο πατέρας του, που είχε αυτοκτονήσει, ήταν αυτός που έκανε τη δολοφονία και πως… βρισκόταν κι αυτός ανάμεσα στα θύματα… Έχοντας ολοκληρώσει την τρομακτική πράξη του , ο Νέλσον πήγε στο ξενοδοχείο όπου έμενε η σύζυγός του και της είπε άγρια: «Κάλεσε έναν παπά, κάλεσε δύο παπάδες. Στη συνέχεια, ειδοποίησε την αστυνομία… Έχω σκοτώσει τα παιδιά και το έκανα με τόσο εντυπωσιακό τρόπο που δε θα είσαι σε θέση να δουλέψεις ποτέ ξανά… Είναι όλα νεκρά. Πως αισθάνεσαι;».

Στο δικαστήριο, ο Νέλσον επικαλέστηκε παραφροσύνη αποφεύγοντας έτσι τη θανατική ποινή αλλά η επιείκεια του δικαστηρίου εξαντλήθηκε εκεί. Τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 200 ετών. Μετά από δεκαεννέα αποτυχημένες προσπάθειες για αναστολή, πέθανε στη φυλακή το 2017.

Στήβεν Σιούπελ

Για χιλιάδες παιδιά, η υιοθεσία είναι ένα γεγονός που τους αλλάζει τη ζωή, τους εγγυάται την γονεϊκή αγάπη κι ένα καλό μέλλον. Δυστυχώς, για τέσσερα παιδιά από την Αϊόβα, που υιοθετήθηκαν από ένα ψυχικά ασταθές άτομο, ήταν η αρχή του τέλους τους...

Την Κυριακή του Πάσχα του 2008, ο Στήβεν Σιούπελ, πρώην τραπεζίτης και η σύζυγός του Σέριλ πήγαν τα τέσσερα υιοθετημένα παιδιά τους στην εκκλησία. Οι παππούδες και οι φίλοι τους δεν παρατήρησαν τίποτα ασυνήθιστο στη συμπεριφορά τους. Ο Στήβεν δεν πολυμιλούσε και δεν είχε πει σε κανέναν για την επικείμενη δίκη του για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες και ο Στήβεν ήθελε να αποφύγει ο ίδιος και η οικογένειά του τη ντροπή της ταπείνωσης…

Εκείνο το βράδυ, ο Σιούπελ ξεκίνησε το αρρωστημένο σχέδιό του χτυπώντας τη σύζυγό του μέχρι θανάτου με ρόπαλο του μπέιζμπολ. Μετά, προσπάθησε να πνιγεί στον Ποταμό Αϊόβα αλλά δεν τα κατάφερε. Γύρω στα μεσάνυχτα οδήγησε τα παιδιά στο οικογενειακό μίνι βαν και προσπάθησε να τα σκοτώσει και να αυτοκτονήσει με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, απέτυχε. Με την ανυπομονησία και τον εκνευρισμό του στα ύψη, πήρε τα παιδιά του πίσω στο σπίτι και κατέφυγε στην προηγούμενη μέθοδο του, το ρόπαλο του μπέιζμπολ. Ο 10 χρονος Ίθαν, ο 9χρονος Σεθ και η 5χρονη Μίρα δολοφονήθηκαν στα υπνοδωμάτια τους. Η 3χρονη Ελεάνορ είχε καταφύγει στο play room του σπιτιού, όπου την βρήκε ο Σιούπελ και την δολοφόνησε ανάμεσα στα παιχνίδια της.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Viral  |  Stories

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση