ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η... χάρη της πατάτας έφτασε μέχρι τον Αρκά - «Ξυλοφάγου, το καλύτερο χωριό»

Η ανάρτηση για το viral... μνημείο της Κύπρου

24news team

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η εικόνα με το ομοίωμα πατάτας  που δεσπόζει σε πάρκο στην είσοδο του χωριού Ξυλοφάγου στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας-Ριζοελιάς.

Η χάρη της ιδιαίτερης αυτής... πατάτας, έφτασε μέχρι την Ελλάδα, αφού σχολιάστηκε στα sites αλλά και μέσα από τη δημοφιλή σελίδα του Αρκά στο Facebook. 


 Χαμός με την πατάτα της Ξυλοφάγου... Γονάτισε το διαδίκτυο


Ο Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας δημοσίευσε την χαρακτηριστική εικόνα της πατάτας, με τον ήρωά του, τον Θανασάκη, που είναι γνωστός λάτρης της πατάτας.

 «Ξυλοφάγου, το καλύτερο χωριό», γράφει η εικόνα που προκαλεί ιδιαίτερο γέλιο.

Θυμίζουμε πως σε επικοινωνία του  24news με τον κοινοτάρχη Ξυλοφάγου, Γεώργιο Τάσου, μας αναφέρθηκε ότι το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ο κος. Τάσου, αρχικά, σημείωσε ότι η πατατοκαλιέργεια είναι σήμα-κατατεθέν για τη Ξυλοφάγου και έτσι ήθελε να το αναδείξει με αυτό το έργο.

Όπως μας διευκρίνισε η ιδέα για το ομοίωμα-πατάτας ήταν δική του εισήγηση και μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να προχωρήσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Σύμφωνα με τον κο. Τάσου: «Πήραμε την πατάτα από την ποικιλία spunta την φωτογραφήσαμε και σχεδιάστηκε σε μακέτα», ενώ υπογράμμισε πως, «περιμετρικά θα τοποθετηθούν πέτρες, θα δημιουργηθεί ανθώνας όπου θα τοποθετηθεί κοκκινόχωμα».

Στο σημείο επίσης θα τοποθετηθούν ξύλινα καθίσματα όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να φωτογραφηθούν με το ομοίωμα.

Κληθείς να σχολιάσει τον ντόρο που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και αν αυτό θα «ζημιώσει» το έργο αρκέστηκε να πει τα εξής: «Η δυσφήμηση που έγινε ήταν η καλύτερη διαφήμιση ενώ τώρα η Ξυλοφάγου έγινε πασίγνωστη παντού», προσθέτοντας «δικαίωμα τους να γράφουν και σχολιάζουν ό,τι θέλουν, μόλις τελειώσει το έργο είμαι σίγουρος πως θα επισκεφθούν την κοινότητα μας και το σημείο αναφοράς».

Σημειώνεται πως το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στις 8 χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X