ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο αβύθιστος ΔΗΣΥ, το χαμένο ιδεώδες του ΑΚΕΛ και ο μπαλκονάτος… πολιτικός

Ο Μάριος Φιλίππου υποψήφιος του ΔΗΣΥ στην Λάρνακα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ξέρετε πώς επέλεξαν τον υποψήφιο που θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση του νεαρού από την Λάρνακα; Με την μέθοδο της κλήρωσης ή όπως το λένε στην καθομιλουμένη κορώνα - γράμματα και στην Ορόκλινη που είναι το χωριό του παιδιού, γιαζίττουρα. Εκλεκτός είναι ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ που εγκαταλείπει το τιμητικό πόστο του αζά στο χωριό του για να διεκδικήσει βουλευτική έδρα στην Λάρνακα.

• Οι νέοι που έγιναν παλιοί θα μπορούσε να ήταν ο συνοπτικός τίτλος που απεικονίζει την πραγματικότητα με τους πολιτικούς που επιδιώκουν να πάρουν την ψήφο μας και να αντικαταστήσουν τους παλαιότερους στο Ναό της Δημοκρατίας. Γιατί όμως να τους εμπιστευτούμε, αφού η πλειοψηφία εξ αυτών χρησιμοποιεί παλιές δοκιμασμένες μεθόδους, μιλάει στα πάνελ με τις ίδιες ατάκες που ακούγαμε για χρόνια, συμπεριφέρεται με πανομοιότυπο τρόπο, όπου ο αντίπαλος είναι εχθρός και πρέπει να εξοντωθεί… παντοιοτρόπως.

• Όταν βλέπεις τον νεαρό υποψήφιο να διακηρύττει περιπαθώς και με ένταση που παραπέμπει σε μπαλκονάτο πολιτικό μιας άλλης εποχής, ότι ως νέος δεν αντέχει να ακούει τον αντίπαλο αντιλαμβάνεσαι γιατί δεν εγγράφονται νέοι ψηφοφόροι. Μπορεί και να γνωρίζουν καλύτερα ότι οι αναμειγμένοι στα κόμματα δεν διαφέρουν από τους παλαιότερους… παλαιολιθικούς.

• Εν ολίγοις ανήκουν σε οξειδωμένους πολιτικούς φορείς με καρβουνιασμένα πολιτικά τζάκια.

• Ως μικρή χώρα η Κύπρος παρουσιάζει σχετικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με εκλογικές αναμετρήσεις. Όπως στην προκειμένη περίπτωση στην οποία γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος πραγματικά είναι προβληματισμένος και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα επιλέξει για να ψηφίσει. Συγκεκριμένα ο εν λόγω προβληματισμένος πολίτης ανήκει στο ΔΗΣΥ στον οποίο δηλώνει φίλος του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Όμως κουμπάρος του και εξίσου καλός του φίλος είναι και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των πρασίνων. Ωστόσο το «μαρτύριο» του επιχειρηματία δεν σταματάει αφού υποψήφιος με το ΔΗΚΟ είναι και ο συνέταιρος σε μια από τις επιχειρήσεις του. Μόνο μάγισσες ή χαρτορίχτρες μπορεί να διαγνώσουν την ψήφο του κυρίου, ενώ και οι μπουκμέικερς μπορεί να διοργανώσουν ενδιαφέρον στοίχημα.

• Άκαρπη και η προσπάθεια της ΆΝΝΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ να πείσει για την αναγκαιότητα της αλλαγής στο πολιτικό σύστημα, τους κυνηγούς, πλην Κεττή... Κρίμα κι είχε πάει κομμωτήριο.

• Για τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης είπε ότι το καράβι πλέει σταθερά στην πορεία του. Πλην όμως και ο Τιτανικός έδειχνε αβύθιστος. Εξ ου και ο Νίκαρος και το κονκλάβιο του κάνουν ότι μπορούν για να θρυμματιστεί το κυβερνών κόμμα.

• Το πρόβλημα του ΑΚΕΛ δεν είναι ότι βαρέθηκε να κυνηγάει την πρωτιά , αλλά που δεν απέμεινε κανένα σοβαρό ιδεώδες να εγκαταλείψουν.

• Βουλευτές κατακλύζουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Διανύουμε την περίοδο των ολίγων και την σεζόν των μέτριων.

• Όπου ακούς πολλές ρουκέτες περί επιτυχιών στην διαχείριση της πανδημίας από τον Υπουργό Υγείας, κράτα μικρό καλάσνικοφ.

• Αν είναι τόσο ερασιτέχνες οι έμποροι ναρκωτικών όπως μας τους περιγράφουν, που δεν το πιστεύουμε, σκέψου πόσο άχρηστη είναι η αστυνομία για να μην τους πιάνει τόσα χρόνια.

• Το ότι αποφεύγει τις δηλώσεις ο Τουμάζος Τσελεπής δεν είναι θέμα τακτικής, αλλά δεν ξέρει σε ποιο κανάλι να πρωτοβγεί.

• Ελπίζουν ακόμη στο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας ο Μάρκος και οι άλλοι. Και αυτοί απαντούν με παραβιάσεις στον εναέριο χώρο.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η ΝΤΟΡΟΎΛΑ αν δεν είχε επίθετο Μητσοτάκη θα ήταν μια καλή νοικοκυρούλα . Τελικά στην πολιτική ισχύει η ρήση . Αν έχεις επίθετο διαβαίνεις. Γιατί άλλο είναι να σε λένε Κυπριανού, Μητσοτάκη, Παπαδοπούλου, Κληρίδη, Χριστόφια και διαφορετικά Ξιουρή. Τι νομίζεις κύριε. Κουρέα ψάχνουν οι άνθρωποι;

• ΥΓ: Αξιομνημόνευτη η νέα συγγραφική προσπάθεια του καλού συναδέλφου του ΡΙΚ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για τις 243 μέρες καραντίνας. Ο Γιάννης με ευαισθησίες και επαγγελματισμός χάραξε την δική του πορεία στον χώρο και ενδεχομένως να αδικήθηκε κατάφωρα από τους κροκόδειλους της πολιτικής και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Καλοτάξιδο Γιάννη που όποτε σε βλέπω θυμάμαι και τα εκπληκτικά σου ρεφλέξ ως σπουδαίος τερματοφύλακας…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X