ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Το πολεμικό τηλεοπτικό τοπίο, οι επαναλήψεις και ένα γκέι ζευγάρι

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση κοινού και Εκκλησίας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Σας έγραφα προχθές για το πολεμικό τηλεοπτικό πεδίο που θα ζήσουμε με τη νέα σεζόν, αλλά δεν πίστευα ούτε εγώ ότι οι... εχθροπραξίες θα άρχιζαν τόσο νωρίς.

Μέσα στην κάψα του Καλοκαιριού, τα τηλεοπτικά κανάλια ανταγωνίζονται με όλα τα μέσα για τα ποσοστά τηλεθέασης και, βεβαίως, τις διαφημίσεις. Προς το παρόν, η μάχη δίνεται με κάποιους να επιστρατεύουν την αγαπημένη τους συνήθεια, τις επαναλήψεις, με σειρές που δεν θυμόμαστε, πια, πότε γυρίστηκαν και πόσες φορές επαναλήφθηκαν.

Υπάρχει όμως και "σχέδιο" από κάποιους σταθμούς για αντεπίθεση με καλοκαιρινές παραγωγές και κυρίως με προαγγελίες των εκπομπών που θα αρχίσουν στη νέα σεζόν.

Και επειδή όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί διαθέτουν και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι παρουσιάσεις των νέων σειρών και των νέων πρωταγωνιστών δίνουν και παίρνουν.

Μια συμβουλή που δόθηκε από παλιά... τηλεοπτική καραβάνα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, αφού "δεν είναι λίγες οι φορές που εκπομπές και σειρές πολυδιαφημίστηκαν, αλλά το τηλεοπτικό κοινό τους γύρισε την πλάτη και κατέβηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και κακήν κακώς", όπως είπε...

Έγκυρη πληροφόρηση που έχω, αναφέρει πως δύο τηλεοπτικά κανάλια εξετάζουν πολύ σοβαρά την δημιουργία δικού τους τηλεπαιχνιδιού ή ριάλιτι. Για μία, μάλιστα, πρόταση φαίνεται πως πάνε όλα καλά, αφού και το κόνσεπτ και ο προϋπολογισμός κινούνται σε επιθυμητά επίπεδα.

Γκέι ζευγάρι θα έχει στη σειρά "8 λέξεις" του Ανδρέα Γεωργίου που θα δούμε από τον ΣΚΑΪ και μάλλον το Sigma στην Κύπρο. Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση και του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και της Εκκλησίας. Παραδέχομαι πως ο Ανδρέας βρίσκει πάντα τρόπο για να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Για τη σειρά, στην οποία θα συμμετέχουν Ελλαδίτες και Κύπριοι ηθοποιοί, θα γίνουν γυρίσματα στην Κέρκυρα και στην Ρώμη. Το εκπληκτικό, όμως, είναι αυτό που δήλωσε ο Γεωργίου ότι για κάποιες θέσεις ηθοποιών έγιναν συνεντεύξεις με πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα σε Ελλάδα και Κύπρο!

Με δημοσιογράφους και ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κυρίως της τηλεόρασης, έχουν γεμίσει τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δημοσιογραφία και πολιτική είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Από φήμες που ακούω, ανάλογη εικόνα ενδέχεται να δούμε και στις βουλευτικές στην Κύπρο. Κάποιοι δημοσιογράφοι ράβουν βουλευτικό κοστούμι. Τώρα αν θα το φορέσουν τελικά...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός παγκύπρια τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό αναδείχθηκε χθες ο Alpha Κύπρου. Στη γενική τηλεθέαση δεύτερος σταθμός αναδείχθηκε ο Sigma. Στο δυναμικό κοινό, αν και ο Alpha διατήρησε με διαφορά την πρωτιά, δεύτερος σταθμός αναδείχθηκε ο ANT1, με διαφορά από τον τρίτο Sigma. Πάντα βέβαια με τα ποσοστά που δίνει η εταιρεία Nielsen που κάνει τις σχετικές μετρήσεις.

Στη γενική τηλεθέαση ο Alpha Κύπρου βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα με 13,3% τηλεθέαση. Δεύτερος σταθμός αναδείχθηκε το Sigma με 12,9%, τρίτος ο ANT1 με 11,2%, τέταρτος το Omega με 9,6% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 8,5%.

Στο δυναμικό κοινό, πρώτος σταθμός ήταν πάλι ο Alpha Κύπρου με 15,2%, δεύτερος ο ΑΝΤ1 με 13,4%, τρίτος το Sigma με 10,5%, τέταρτο το Omega με 9,6% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 5,2%.

Τα πιο "μικρά" κανάλια, στην γενική τηλεθέαση κατέγραψαν χθες τα ακόλουθα ποσοστά: ΡΙΚ2: 3,1%, Extra: 2,5%, Smile: 1,9% και ΕΡΤ World: 1,8%.

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση