ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Το κενό των «Voice» και «GNTM» και το κλαμπ της ΕΣΚ...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τεράστια είναι η αγωνία για το τέλος του «The Voice» και του «GNTM». Όχι μόνο για το ποιοι θα κερδίσουν τελικά τα ταλεντ σόου αλλά και για το κενό που θα αφήσει στην τηλεθέαση η ολοκλήρωσή τους. Ιδιαίτερα για κάποια κυπριακά κανάλια το κενό θεωρείται δυσαναπλήρωτο.

Τελικά θα κλαίνε πολλοί για το τέλος των τηλεριάλιτι. Για διαφορετικούς όμως λόγους...

Άρχισαν οι... σιωπηλές απολύσεις προσωπικού σε συγκεκριμένο συγκρότημα... Η κατάσταση είναι χάλια όπως μαρτυρούν και δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό. Πολύ σύντομα αναμένονται και οι δημόσιες αντιδράσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί, όπως ακούω, από τα άτομα που θα απολυθούν...

Δύο δημοσιογράφους του Sigma προσέλαβε πολύ πρόσφατα το ΡΙΚ. Πρόκειται για τους Πέτρο Μελαίση και Τάσο Χριστοδούλου, οι οποίοι μαζί με άλλους συμπληρώσουν πια την ομάδα του ημικρατικού ιδρύματος και... αποδυναμώνουν την ομάδα του Sigma.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Ένωση Συντακτών Κύπρου. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή δουλειά για το καλό της δημοσιογραφίας!

Οι συγκεκριμένες εκλογές πάντως σημαδεύτηκαν και από μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα: Τις καταστατικές αλλαγές που έθεσαν εκτός μάχης για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο όσους είναι άνω των 65 ετών (δύο αναγνωρισμένοι συνάδελφοι απορρίφθηκαν για πρώτη φορά από το Δ.Σ. για να συμμετέχουν στις εκλογές: Γιώργος Θεοδούλου και Σάββας Ιακωβίδης) και άνοιξαν την πόρτα σε μη δημοσιογράφους να γίνουν μέλη της ΕΣΚ. Η τελευταία πρόνοια δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στη συντεχνία και άτομα που εργάζονται σε διαφημιστικές εταιρείες και οργανισμούς. Ίσως σε κάποια φάση να δούμε στο Δ.Σ. και γιατί όχι και στην προεδρία της ΕΣΚ άτομα που εργάζονται σε εμπορικές εταιρείες ακόμα και κομματικές οργανώσεις!

Μετά τις εκλογές το σχόλιο που κυριάρχησε μεταξύ συναδέλφων είναι πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από μέλη του ίδου... κλαμπ. Όπως έλεγε γνωστός δημοσιογράφος «Πρόκειται για άτομα της ίδιας ιδεολογίας και πολιτικής συνάφειας, εάν κρίνει κανείς από τις θέσεις που κατά καιρούς αναπτύσσουν στα άρθρα τους αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Και σχολίασε πως αυτό ενδεχομένως να περιορίζει την πολυφωνία στο Δ.Σ.

Από τα αξιοσημείωτα των εκλογών είναι και το γεγονός ότι η συνάδελφος Ραλλή Παπαγεωργίου η οποία διεκδίκησε για πρώτη φορά εκλογή πήρε τις περισσότερες ψήφους ξεπερνώντας την Λένια Καρατζιά που για πολλά χρόνια διατηρεί τη θέση αντιπροέδρου της ΕΣΚ.

Στο νέο Δ.Σ. μπήκαν επτά νέα μέλη: Ραλλή Παπαγεωργίου (ΚΥΠΕ), Γιώργος Αγκαστινιώτης (Φιλελεύθερος), Γιάννης Σεϊτανίδης (Πολίτης), Λουκιανός Λυρίτσας (Πολίτης), Δημήτρης Στρατής (Κανάλι 6), Τώνια Σταυρινού (Φιλελεύθερος) και Φάνης Μακρίδης (Πρώτο Θέμα).

Επανεκλέγησαν οι Λένια Καρατζιά (Φιλελεύθερος) και Γιάννης Σεϊτανίδης (Πολίτης). Δεν πέτυχαν να επανεκλεγούν οι Μάριος Δημητρίου και η Έλενα Σταύρου.

Άλλο αξιοπρόσεκτο είναι η ισοψηφία δύο μελών (Τώνια Σταυρινού και Δημήτρης Στρατής) και χρειάστηκε κλήρωση για να επιλεγεί το μέλος που θα ήταν επιλαχών.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός στη τηλεθέαση ήταν χθες ο ΑΝΤ1 με εκπλήξεις στις υπόλοιπες θέσεις.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που έδωσε η Nielsen ύστερα από τις τηλεμετρήσεις που έκανε δείχνουν:

Στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (15,1%), δεύτερος το ΡΙΚ1 (13,6%), τρίτο το Omega (13,1%), τέταρτος ο Alpha (12,7%) και πέμπτο με αρκετή διαφορά από τους υπόλοιπους το Sigma (8,4%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,2%), ΕΡΤ World (1,1%) και Smile (0,8%).

Στο δυναμικό κοινό για τη χθεσινή μέρα, πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (19,9%), δεύτερο το Omega (13,6%), τρίτο το Alpha (10,8%), τέταρτο ΡΙΚ1 (6,8%) και πέμπτο το Sigma (5,5%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,5%), ΕΡΤ World (0,7%) και Smile (0,5%).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X