ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Θα κερδίσουν η δημοσιογραφία και η πολυφωνία το στοίχημα;

Τα ποσά που έχουν εγκριθεί για ενίσχυση των ΜΜΕ χαρακτηρίζονται ως «ασπιρίνες»

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα για τις εφημερίδες αλλά και τα κανάλια σε καιρό κορωνοϊού και αυστηρού εγκλεισμού. Η κυκλοφορία των εντύπων αλλά και η τηλεθέαση, εκτός από τις εκπομπές λόγου (και αυτές δεν πετάνε...) έχουν πάρει την κατιούσα.

Χθες ας πούμε η ψηλότερη τηλεθέαση μετά βίας κινήθηκε γύρω στο 10,5% ενώ όλα σχεδόν τα κανάλια «εξισώνονται» σε τηλεθέαση, με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Ασφαλώς η κρίση που βιώνουμε είναι ευρύτερη και καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Ωστόσο στο τηλεοπτικό τοπίο οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και η οικονομική ενίσχυση από το κράτος κρίνεται από πολλούς ως «παυσίπονο» και «ασπιρίνες» για «θεραπεία καρκίνου». Παρά το γεγονός ότι τα τηλεοπτικά κανάλια έλαβαν την μερίδα του λέοντος.

Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει για όλους τους τομείς της δημοσιογραφίας και της ψυχαγωγίας και κάποιες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά.

Ιδιαίτερη απογοήτευση όμως, για τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης, προκλήθηκε στα έντυπα ΜΜΕ, εφημερίδες και περιοδικά. Εκδότες και δημοσιογράφοι φαίνεται να συμφωνούν πως τα ποσά που έχουν εγκριθεί είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες γι' αυτό και προκάλεσαν όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και επικρίσεις. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, αρκετά έντονες.

Από την άλλη η Ένωση Συντακτών με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τα πρώτα μέτρα του Υπουργικού για στήριξη των ΜΜΕ, αναφέροντας πως «τα μέτρα συνιστούν ένα μικρό αλλά ουδόλως ευκαταφρόνητο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».

Πρόκειται για μια αναφορά η οποία προβλημάτισε αρκετούς δημοσιογράφους που παρακολουθούν το συνδικαλιστικό τους όργανο να αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε μέσα από ανακοινώσεις και χωρίς οποιαδήποτε άλλη ουσιαστική συμμετοχή. Είτε στον χώρο λήψεως αποφάσεων, είτε στους χώρους εργασίας.

«Εκείνοι που πλήττονται από τις αποφάσεις είναι κυρίως οι δημοσιογράφοι και η ΕΣΚ έπρεπε να βρισκόταν στις συσκέψεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον τους και όχι να εκδίδει ανακοινώσεις και ευχολόγια» σχολίασε γνωστός δημοσιογράφος.

Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα δείξουν αν η δημοσιογραφία, η πολυφωνία και η ελευθερία του λόγου θα κερδίσουν το στοίχημα ή όχι...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πολύ κοντά βρέθηκαν χθες τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση.

Ειδικά στη γενική τηλεθέαση, τα ποσοστά που κατέγραψαν δεν ξεπέρασαν το 11,5% με τα περισσότερα κανάλια να κυμαίνονται γύρω στο 10-10,5%.

Πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση αλλά και στο δυναμικό κοινό τερμάτισε ο ΑΝΤ1 με δεύτερο τον Alpha ενώ το Sigma βελτίωσε κάπως τη θέση του και από την τελευταία, πέμπτη θέση, μετακόμισε στην τρίτη. Πτώση είχε το Omega αλλά και το ΡΙΚ1 τα οποία τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις της λίστας.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή ημέρα ήταν: 

ANT1: 11,5%

ALPHA: 10,6%

OMEGA : 10,3%

SIGMA: 10,4%

PIK1: 9,6%

PIK2: 2,6%

ΕΡΤ World: 1,9%

Στο δυναμικό κοινό η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 15,2%

ALPHA: 11,4%

SIGMA: 9,2%

OMEGA: 8,6%

PIK1: 4,8%

PIK2: 1,7%

ERT WORLD: 0,8%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X