ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τέλος εποχής για την Μενεγάκη και όχι μόνο...

Γιατί ο Γενικός Ελεγκτής τα βάζει με το Τρίτο του ΡΙΚ;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το οριστικό αντίο της είπε στο τηλεοπτικό κοινό η Ελένη Μενεγάκη, με δάκρυα αλλά και πολλά χαμόγελα. Γιατί κοντά της βρέθηκαν άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε στενά τα σχεδόν 30 χρόνια που μεσουρανεί στην ΤV.

Το τέλος της εκπομπής της Μενεγάκη και η απόσυρσή της από την τηλεόραση (κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει) όντως σημαίνει το τέλος μιας εποχής.

«Σήμερα δεν είναι ότι κλείνει μόνο ο κύκλος του Alpha, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος δικός μου, αυτά τα 29 χρόνια διαδρομής μέσα στην τηλεόραση. Μπορεί πάντα να σας λέω αλήθεια, αλλά κάθε φορά κρατάω κάτι για μένα. Δεν ξέρω το μετά. Και να γυρίσω και να μη γυρίσω δεν έχει σημασία γιατί σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι ότι κλείνει ένας κύκλος. Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για μένα», είπε δακρυσμένη η Ελένη Μενεγάκη.

Η μεγάλη αγωνία είναι ποια θα είναι η αντικαταστάτριά της και πως θα καταφέρει ο Alpha να καλύψει το τεράστιο κενό. Δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και για τον σταθμό και τις συγκεκριμένες εκπομπές «τέλος εποχής» η αποχώρηση της Μενεγάκη.

Σε ό,τι αφορά εμάς, τηλεοπτικούς συντάκτες και τηλεθεατές, τι θα γίνουμε χωρίς Ελένη;

Κατά του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ τοποθετήθηκε σήμερα στο Twitter ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Όπως έγραψε: «Για όσους μας ρωτούν, ο εκπρόσωπος μας δεν αρνήθηκε να μιλήσει σήμερα το πρωί στο ΤΡΙΤΟ του @cybc_com_cy στη συζήτηση για τις παρατηρήσεις μας ως προς την νέα ΜΕΘ. Απλώς δεν μας ζητήθηκε. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Το κάθε κανάλι διαλέγει τους προσκεκλημένους του».

Η τελευταία φράση αλλά και η σπουδή του να αναρτήσει το σχόλιο στο Twitter δείχνει ολοφάνερα τον δεικτικό χαρακτήρα της αναφοράς του. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Ανδρέας Φράγκος του απάντησε: «Αγαπητέ κ. Μιχαηλίδη οι συχνότητες του @cybc_com_cy είναι πάντοτε ανοικτές για όλους. Είσαστε πάντοτε ευπρόσδεκτος. Οι θέσεις σας ήταν ξεκάθαρες. Ζητήθηκαν απαντήσεις από αυτούς που έπρεπε να απαντήσουν».

Για να πάρει ανάλογου, δεικτικού ύφους απάντηση από τον Γενικό Ελεγκτή: «Μα δεν έχουμε κανένα παράπονο. Αλλά από μόνοι μας, σε "ανοικτές συχνότητες" δεν παρεμβαίνουμε. Εφόσον εσείς κρίνατε ότι δεν χρειαζόταν να ακουστούμε στη συγκεκριμένη εκπομπή, σεβαστό. Ήθελα να είναι σαφές ότι δεν ήταν δική μας επιλογή επειδή με ρώτησαν πολλοί.»

Εγώ πάντως άκουσα πολλές φορές την Ελένη Βρετού να λέει το πρωί στο ΡΙΚ ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις όταν καλέστηκε από την ίδια σε σοβαρά θέματα που αφορούσαν την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Γιατί ο λαλίστατος Γενικός Ελεγκτής δεν βγήκε να ξεκαθαρίσει και σε αυτές τις περιπτώσεις τη θέση του και τώρα τα βάζει με το Τρίτο του ΡΙΚ και τις επιλογές στους προσκεκλημένους του;

Τι λέει η τηλεθέαση;


Ο Alpha τερμάτισε και χθες πρώτος στη γενική τηλεθέαση ενώ στο δυναμικό κοινό ο ΑΝΤ1 κατέκτησε την πρωτιά με ψηλό μάλιστα ποσοστό.

Στη γενική τηλεθέαση τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1, την τρίτη θέση το Omega, την τέταρτη το ΡΙΚ1 και την πέμπτη θέση το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Alpha, την τρίτη θέση το Omega την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ALPHA: 15,5%
ANT1: 14,6%
OMEGA: 12,2%
PIK1: 9,2%
SIGMA: 7,8%
PIK2: 1,7%
ERT WORLD: 0,9%


Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 20,4%
ALPHA: 14%
OMEGA : 9,9%
SIGMA: 8,5%
PIK1: 3,1%
PIK2: 1,4%
ΕRΤ World: 0,4%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X