ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα fake news, η δημοσιογραφία και το σκληρό «MasterChef»

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το πρόσφατο δημοσίευμα Ισπανικής εφημερίδας για τους στημένους αγώνες στην Κύπρο, με... ονόματα και διευθύνσεις φανερώνει πόσο λείπει από τον τόπο η διερευνητική δημοσιογραφία.

Μήπως οι κύπριοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να βρουν πληροφορίες για τους στημένους αγώνες και τα κυκλώματα του ποδοσφαίρου;

Μήπως δεν γνωρίζουν και αυτοί ονόματα και διευθύνσεις;

Τι τους εμποδίζει να τα δημοσιοποιήσουν ή να τα διερευνήσουν και να φέρουν στο φως την αλήθεια;

Μια και αναφέρομαι στη δημοσιογραφία, δεν γίνεται να μην αναφερθώ στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Χαραυγή» του ΑΚΕΛ.Το σημερινό κύριο θέμα της εφημερίδας συζητήθηκε πολύ μιας και αποκαλύπτει ή «αποκαλύπτει» ότι «Γίναμε ορμητήριο των ΗΠΑ εναντίον της Μέσης Ανατολής - Στη διάθεση των ΗΠΑ η βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» και το Ακρωτήρι». Υποστηρίζει δε πως στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου έχει εγκατασταθεί πλήρως εξοπλισμένη μονάδα 500 Αμερικανών ενώ στο Ακρωτήρι διεξάγονται κατασκευαστικά έργα με στόχο τη μεταστέγαση της αμερικανικής βάσης του Ιντσιρλίκ. 

Όπως ήταν φυσικό το θέμα προκάλεσε αναστάτωση ενώ ο υπουργός Άμυνας το διέψευσε λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ευχήθηκε να μην αποτελεί προσπάθεια για να πληγεί η συνεργασία της Κύπρου με τις ΗΠΑ.

Η «Χαραυγή» δεν έχει απαντήσει στον υπουργό και δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Είτε το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο να είναι όντως fake news είτε όντως η εφημερίδα έχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα όσα γράφει...

Όλο και πιο άγριο γίνεται όσο πάει το «MasterChef» ξεφεύγοντας από τα όρια ενός σόου μαγειρικής. Τυχαία νομίζετε γράφονται τα... νούμερα;

Της τηλεθέασης εννοώ.

Ο νέος σταρ του ριάλιτι που όσο πάει ανταγωνίζεται το... survivor είναι Κύπριος από τη Λάρνακα και ακούει στο όνομα Σταύρος Γεωργίου.

Η παρουσία του σχολιάστηκε από την πρώτη στιγμή αφού μόλις και μετά βίας πήρε την ποδιά κούνησε το δάχτυλο σε έναν από τους κριτές.
Το πιάτο του Σταύρου επιλέγηκε ως το καλύτερο και του ανατέθηκε ο ρόλος να διαλέξει ποιοι από τους παίκτες θα έφτιαχναν παραδοσιακό, ποιοι vegetarian και ποιοι vegan παστίτσιο. Ο τρόπος που δικαιολόγησε τις επιλογές του, όπως να δώσει σε φίλους του τις επιλογές με τον χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας και σε αυτούς που όπως είπε δεν του αρέσουν τον δυσκολότερο, συζητήθηκε αρκούντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι το χαρακτήρισαν άξιο διάδοχο της Σπυριδούλας, άλλοι κομπλεξικό και άλλοι κακό.

Το σίγουρο είναι πως η παραγωγή θα θέλει ο Σταύρος να μείνει για πολύ ακόμη στο ριάλιτι...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Το Omega ελέω «MasterChef » βρέθηκε και χθες στην πρώτη θέση της τηλεθέασης τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό, με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Στη γενική τηλεθέαση δεύτερος σταθμός ήταν ο Alpha ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν το ΡΙΚ1 και ο ΑΝΤ1. Το Sigma βρέθηκε στη τελευταία θέση με ποσοστό αρκετά πιο χαμηλό από τους υπόλοιπους.

Στο δυναμικό κοινό τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1, την τρίτη ο Alpha, την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη το ΡΙΚ1.

Δείτε πιο κάτω τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη Γενική τηλεθέαση τα ποσοστά των τηλεοπτικών σταθμών για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
OMEGA : 17,2%
ALPHA: 14,2%
ANT1: 13,5%
PIK1: 13,5%
SIGMA:7,2%
ΕΡΤ World: 1,5%
PIK2: 1,3%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
OMEGA: 20,6%
ANT1: 15,1%
ALPHA: 12,7%
SIGMA: 8,9%
PIK1: 5,8%
PIK2: 0,8%
EΡT World: 0,7%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X