ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι ρουκέτες κατά ΜΜΕ και η αμέτοχη ΕΣΚ

Φαίνεται πως η ΕΣΚ αντιδρά επιλεκτικά σε θέματα ελευθεροτυπίας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ρουκέτες κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένων εφημερίδες εξαπέλυσε ο μόλις παραιτηθείς Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι τον στοχοποιούν και ότι επιχείρησαν να μειώσουν την προσωπικότητά του. Είναι καταγγελίες στις οποίες συχνά-πυκνά καταφεύγει και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Από άλλους νομικούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς έχουν εκφραστεί δημόσια θέσεις εναντίον των όσων υποστηρίζουν οι Κληρίδης και Μιχαηλίδης και εστιάζουν στην υποχρέωση των ΜΜΕ να ελέγχουν την κάθε εξουσία. Ακόμα και με υπερβολές.

Μια θέση που δεν είδαμε να διατυπώνεται από την Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), ούτε από άλλους που ασχολούνται με τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου.

Φαίνεται πως το Δ.Σ. της ΕΣΚ αντιδρά επιλεκτικά και μόνο όταν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ υπόκεινται επιθέσεις από κρατικούς και άλλους αξιωματούχους.

Κρίμα. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας δημοσιογράφος που να αντιδράσει σε αυτή την απάθεια; Ούτε ένα μέλος του Δ.Σ. που να κάνει μια διαφορετική ανάγνωση υπέρ της ελευθεροτυπίας και της ανάγκης άσκησης κριτικής;

Μια νέα χιουμοριστική, λέμε τώρα, εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης είναι ότι πιο αξιοθρήνητο έχω την τελευταία περίοδο. Δεν λέω όλοι γελάνε με τα «αστεία» και τα σχόλια των παρουσιαστών αλλά για τους λάθος λόγους. 

Όλα τα «ανέκδοτα», τα «πειράγματα» και τα σκετσάκια τους τους είναι χιλιοειπωμένα, εντελώς προβλέψιμα χωρίς καμία πρωτοτυπία.
Προσωπικά δεν βλέπω την εκπομπή να αντέχει για πολύ ακόμα αν δεν αλλάξει ρότα, στυλ, περιεχόμενο κι ας μην πω παρουσιαστές...

Πάντως σε κάποιο άλλο κανάλι ετοιμάζουν νέα χιουμοριστική εκπομπή η οποία ακούω πως θα μάλλον θα βγει στον αέρα στο τσακ μπαμ. Για να δούμε εάν τελικά θα είναι και αυτή η εκπομπή «χιουμοριστική», με πολλά δηλαδή εισαγωγικά και θα προκαλεί και αυτή γέλιο αλλά για τους λάθος λόγους...

Πλησιάζει ο καιρός που η Ελένη Μενεγάκη θα πει το οριστικό αντίο στην εκπομπή της και θα εγκαταλείψει την τηλεόραση. Τουλάχιστον επί του παρόντος.

Τελευταία όλο και κάτι λέει προς συνεργάτες και τηλεθεατές, προϊδεάζοντας για τον τελικό αποχαιρετισμό.

Στη σημερινή της εκπομπή όμως είπε κάτι που προκάλεσε έκπληξη, φανερώνοντας και τον χαρακτήρα της. «Είναι σαν να έχω γεννηθεί στην τηλεόραση. Για κάποιο λόγο νομίζω ότι τα έχω όλα στο μυαλό μου, ότι μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου. Είναι λάθος, αλλά έτσι έχω μάθει να είμαι. Οπότε συγγνώμη αλλά και ευχαριστώ, εγώ το καταευχαριστήθηκα»...
Καταλάβατε;

Τι λέει η τηλεθέαση;


Ο Alpha τερμάτισε και χθες πρώτο στη μάχη της τηλεθέασης στη γενική τηλεθέαση ενώ την πρωτιά στο δυναμικό κοινό κατέλαβε ο ΑΝΤ1.

Στη γενική τηλεθέαση τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1, την τρίτη θέση το Omega, την τέταρτη το ΡΙΚ1 και την πέμπτη θέση το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Alpha, την τρίτη θέση το Omega την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ALPHA: 14,6%
ANT1: 13,2%
OMEGA: 12,2%
PIK1: 10,6%
SIGMA: 8,3%
PIK2: 2,1%
ERT WORLD: 0,9%

Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 17,2%
ALPHA: 12,6%
OMEGA : 11,3%
SIGMA: 9,9%
PIK1: 3,8%
PIK2: 1,7%
ΕRΤ World: 0,5%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X