ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι πρωτιές στην τηλεθέαση, ένα φίδι, μια υστερία και μια αστοχία

Αχ Ελπίδα μου κατατρόμαξες και τους τηλεθεατές και τα φίδια…

Χρύσανθος

Χρύσανθος

«Βάλτην μέσα, βάλτην μέσα» φώναξε έξαλλη η συμπαθέστατη Ελπίδα του ΡΙΚ σε κάποιον φιλοξενούμενό της, την ώρα της εκπομπής, συγχύζοντας και τους τηλεθεατές και τον καλεσμένο της.

Ο καλεσμένος της ήταν ερπετολόγος και έβγαλε έξω από ένα κουτί το πιο επικίνδυνο κυπριακό φίδι, την φίνα. Η Ελπίδα κατατρόμαξε με το που είδε το φίδι και έβαλε τις φωνές σε κατάσταση σχεδόν υστερίας. «Δεν σου είπα να μην μου φέρεις φίνα στο στούντιο;» του έλεγε και του ξανάλεγε. Μάταια ο ερπετολόγος επέμενε πως ήταν απαραίτητο να δείξουν την φίνα στον κόσμο αφού το πρόγραμμα στόχευε στην ενημέρωση για τα κυπριακά φίδια και την επικινδυνότητά τους. Και πως από εκπομπή που θα βοηθούσε να διώξει τις προκαταλήψεις δεν μπορούσε να απουσιάζει το πιο επικίνδυνο φίδι.

Αλλά και λίγο αργότερα όταν η Ελπίδα πήρε στα χέρια της ένα άκακο φίδι, όπως τη διαβεβαίωσε ο ερπετολόγος αυτή φώναζε δυνατά, φανερά τρομαγμένη "πάρτο, παρτο, πάρτο!"…

Αντιλαμβάνεστε πόσο βοήθησε η Ελπίδα και η εκπομπή της στη διάλυση των προκαταλήψεων κατά των φιδιών…
Με τα υστερικά, «βάλτην μέσα» και «πάρτο, πάρτο» εκείνο που πέτυχε η συμπαθής κατά τα άλλα παρουσιάστρια, είναι μάλλον να διευρύνει τους φόβους για τα ερπετά.

Στο Capuccino του Πολίτη φαίνεται πως είτε ψάχνουν θέματα για να κλείσουν όπως, όπως τις σελίδες τους, είτε είναι προκατειλημμένοι με κάποιες εκπομπές ή πρόσωπα, είτε απλά βγάζουν κακία. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αναφορά τους στην εκπομπή μαγειρικής «Εύκολα και σπιτικά» της Αθηνάς Λοϊζίδου του Alpha. Δημοσίευσαν το ποσοστό 8,4% για την εκπομπή της Κυριακής 23 Μαΐου με το σημείωμα: «δεν είναι η σεζόν που το κοινό αγαπάει τις μαγειρικές εκπομπές. Καμιά από αυτές που μεταδίδεται δεν εντυπωσιάζει το κοινό ούτε καν το «Εύκολα και σπιτικά» που την προηγούμενη τσιμπούσε νούμερα. Φέτος; Αφαγίες...».

Η πλάκα είναι που την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 22 Μαΐου το «Εύκολα και σπιτικά» κατέγραψε 29%! Ποσοστό πολύ ψηλό για την ημέρα και την ώρα που μεταδόθηκε. Αυτό όμως δεν το είδε το Capuccino. Είδε μόνο το χαμηλό ποσοστό μίας ημέρας και έβγαλε γενικό συμπέρασμα. Εκτός κι αν το όλο σχόλιο έγινε για το λογοπαίγνιο… Αφαγίες. Αστοχίες αγαπητοί συνάδελφοι, αστοχίες…

Ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης την περασμένη εβδομάδα 24- 30 Μαΐου. Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν το Omega και ο Alpha με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, σχεδόν ισοψηφία, το ίδιο και τα κανάλια της τέταρτης και πέμπτης θέσης ΡΙΚ1 και Sigma.

Για άλλη μια φορά κανέναν τηλεοπτικό κανάλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 15%...

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 24 - 30 Μαΐου ήταν:

ANT1: 14.8%

OMEGA: 13.3%

ALPHA: 13.1%

ΡΙΚ1: 11.4%

SIGMA: 11.1%

ΡIK2: 1.4%

ERT: 1.2%

Οι πρώτες πέντε εκπομπές σε τηλεθέαση για την ίδια εβδομάδα ήταν:

1. Το Λούης Night Show, από τον ALPHA, το οποίο κατέγραψε την Παρασκευή 28 Μαίου 36.7% (122.040),

2. Το Casa De Mikel από τον ΑΝΤ1, το οποίο κατέγραψε το Σάββατο 29 Μαίου 36.8% (109.110),

3. Το Survivor από το SIGMA, το οποίο κατέγραψε την Τρίτη 25 Μαίου 34.5%(75.120),

4. Τα Χάλκινα Χρόνια από το ΡΙΚ1, το οποίο κατέγραψε τη Δευτέρα 24 Μαΐου 20.9% (73.770),

5. Το Master Chef από το Omega, το οποίο κατέγραψε την Πέμπτη 27 Μαΐου 26.05% (68.010).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X