ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι νέες σειρές και η ΕΣΚ που δεν ακούει, δεν βλέπει

Πώς η ΕΣΚ δεν άκουσε για τις συλλήψεις Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Επένδυση στη μυθοπλασία φαίνεται ότι κάνουν τα κυπριακά κανάλια για την επόμενη τηλεοπτική… αναμέτρηση και δεν περιορίζονται μόνο στην προσέλκυση τηλεθέασης από τα ριάλιτι και τα τηλεπαιχνίδια, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

Η νέα τηλεοπτική σεζόν δεν θα είναι τελικά μόνο ριάλιτι,τηλεπαιχνίδια και τραλαλά αλλά θα περιλαμβάνει και σοβαρές σειρές με ενδιαφέρουσα πλοκή και μυθοπλασία.

Όπως πληροφορούμαι, τρία τουλάχιστον κανάλια θα έχουν νέες παραγωγές σε σειρές. Πρόκειται για τον ΑΝΤ1, τον ALPHA και το SIGMA, χωρίς όμως να αποκλείονται και τα άλλα δύο κανάλια, το OMEGA και το SIGMA να ανακοινώσουν σύντομα τις δικές τους νέες παραγωγές ή αυτές που εξασφάλισαν από τα κανάλια με τα οποία συνεργάζονται στην Ελλάδα.

Ο ΑΝΤ1 θα έχει για τη νέα τηλεοπτική σεζόν δύο νέες κυπριακές σειρές και μάλιστα εποχής. Η μία θα είναι του γνωστού σεναριογράφου, ηθοποιού και σκηνοθέτη Λώρη Λοϊζίδη στην οποία θα είναι διάχυτο το κυπριακό στοιχείο. Η άλλη σειρά που θα φέρει τη σφραγίδα της Θέας Χριστοδουλίδου θα είναι επίσης σειρά εποχής. Όπως ακούω ο σταθμός επενδύει πολλά και στις δύο σειρές.

Ο ALPHA θα προβάλλει την νέα δραματική σειρά των Ανδρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου «Η γη της ελιάς». Η σειρά θα προβάλλεται στην Ελλάδα από το MEGA αλλά για την Κύπρο εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής της ο ALPHA. Για τη σειρά γράφονται στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο πολλά σχόλια στα ΜΜΕ, πριν καν αυτή αρχίσει να προβάλλεται. Και αυτό κυρίως λόγω των πολύ γνωστών ηθοποιών που θα παίζουν.

Μεταξύ άλλων τους βασικούς ρόλους θα έχουν οι: Λυδία Κονιόρδου, Στέφανος Κυριακίδης, Άντζελα Γκερέκου, Νίκος Γαλανός, Γιώργος Παρτσαλάκης, Πασχάλης Τσαρούχας, Μάξιμος Μουμούρης, Τάσος Ιορδανίδης, Στέλα Φυρογένη, Δώρα Χρυσικού, Αφροδίτη Λιάντου αλλά και η Μάρω Κοντού!

Τα γυρίσματα γίνονται στη Μάνη αλλά και στην Κύπρο. Το σενάριο αφορά τις ζωές τριών ισχυρών οικογενειών της Μάνης και τα θανάσιμα μυστικά τους που είναι γεμάτα εκδίκηση, αίμα αλλά και έρωτες…

ΤΟ ΡΙΚ ετοιμάζει μια νέα κωμική σειρά που θα προβάλλεται πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Θα είναι κωμωδία και θα αντικαταστήσει τα «Καμώματα τζι αρώματα». Η σειρά θα προβάλει τη ζωή μιας γυναίκας σε τρεις διαφορετικές γενιές. Πρωταγωνίστρια θα είναι η Πόπη Αβραάμ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε σύντομα…

Παράπονα κατά της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) ακούστηκαν από μέλη της επειδή δεν αντέδρασε στη σύλληψη Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων που έκαναν αποκαλύψεις για την μαζική παραχώρηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους.

«Πώς γίνεται για παραβίαση των δικαιωμάτων δημοσιογράφων σε άλλες χώρες η ΕΣΚ να βγάζει ανακοινώσεις και να αντιδρά άμεσα και έντονα, και καλά κάνει, αλλά για δημοσιογράφους στην Κύπρο να μην ακούει και να μην βλέπει τι συμβαίνει;» ήταν η απορία που διατυπώθηκε από έμπειρο δημοσιογράφο. Άλλος συνάδελφος διερωτήθηκε με ποια θέματα ασχολείται το Δ.Σ. της ΕΣΚ και δεν βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί με τις συλλήψεις συναδέλφων από το κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση