ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι βουλευτικές, η εξάντληση, τα ΜΜΕ και οι αναγκαίες αποφάσεις

Ανασκούμπωμα αρχίζει γα τα ΜΜΕ συγκεκριμένου κόμματος από την επόμενη κιόλας των βουλευτικών

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Εξαντλημένοι ολοκλήρωσαν την κάλυψη των βουλευτικών εκλογών αργά ψες οι δημοσιογράφοι και άλλοι λειτουργοί των ΜΜΕ της Κύπρου. Και στα τηλεοπτικά κανάλια και στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες. Και ενώ ακόμα και σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα διαδικαστικά μετά την ολοκλήρωση της τελετής ανακήρυξης των νέων μελών της Βουλής, αρχίζουν να βγαίνουν στη φόρα και αρκετά παραλειπόμενα.

Ένα από τα πιο σημαντικά που άκουσα αφορά το παράπονο που υποβλήθηκε από στελέχη κόμματος κατά τηλεοπτικού σταθμού για «εξόφθαλμη διάκριση». Η παρατήρηση (όχι καταγγελία) υποβλήθηκε επειδή ο σταθμός επέλεξε να προβάλει στην πιο κρίσιμη στιγμή του προεκλογικού αγώνα, μεγάλης διάρκειας συνέντευξη συγκεκριμένου υποψηφίου. Το θέμα συζητήθηκε πολύ εντός του κόμματος και κάποια στελέχη αντέδρασαν με παράπονο προς τον σταθμό, επικαλούμενα λόγους δεοντολογίας δυσμενής διάκρισης εις βάρος των άλλων υποψηφίων. Το κατά πόσον θα προχωρήσει το παράπονο και θα εξελιχθεί σε καταγγελία ή όχι θα διαφανεί στις επόμενες ημέρες. Το πιθανότερο είναι να αφεθεί το θέμα να ξεχαστεί μαζί με την υπόσχεση από μέρους του σταθμού και του δημοσιογράφου που πήρε την επίμαχη συνέντευξη, ότι το φαινόμενο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Ανασκούμπωμα αρχίζει γα τα ΜΜΕ συγκεκριμένου κόμματος από την επόμενη κιόλας των βουλευτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις εκλογές ευνοούν τις αλλαγές που από καιρό υπήρχαν ως σκέψεις.

Το μόνο άσχημο της υπόθεσης είναι το ενδεχόμενο κάποιοι από τους λειτουργούς των κομματικών ΜΜΕ να χάσουν τις θέσεις τους ή να μπουν σε καθεστώς συνεργατών με σαφώς λιγότερες απολαβές.

Η τελική απόφαση για την εξέλιξη της κατάστασης αναμένεται να ληφθεί σχετικά σύντομα, εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με έγκυρη πηγή μου.

Πυρετωδώς ετοιμάζονται στον ΣΚΑΪ για την επιστροφή του «The Voice», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως η ναυαρχίδα του για τη νέα τηλεοπτική σεζόν με στόχο τα ψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Παρά το ότι τα ποσοστά που κατέγραψε το «The Voice» φαίνεται πως ο ΣΚΑΪ θέλει να ενισχύσει το τηλεπαιχνίδι για να μπορέσει να διεκδικήσει την υψηλή τηλεθέαση που είχε σε παλαιότερους κύκλους.

Ωστόσο παρά το ότι οι προεργασίες για το τηλεπαιχνίδι είναι προχωρημένες και έχει ήδη κυκλοφορήσει και το πρώτο trailer – casting call οι coaches… αγνοούνται. Καμιά αναφορά δεν γίνεται στην Έλενα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά, την Ελεονώρα Μελέτη και τον Πάνο Μουζουράκη. Ούτε καν προβάλλονται τα πρόσωπά τους στο trailer-κράχτης που ετοιμάστηκε.

Το ερώτημα που εκκρεμεί είναι κατά πόσον θα επανέλθουν οι τέσσερις γνωστοί coaches ή θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, όπως φημολογείται. Η Έλενα Παπαρίζου δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι κανένας από τους κριτές δεν έχει ενημερωθεί αν το τηλεπαιχνίδι θα συνεχίσει όπως και πριν και ότι στην ίδια δεν έχει γίνει κάποια πρόταση για τη συμμετοχή της. Πηγή μου από την Αθήνα, περί των τηλεοπτικών και κυρίως των παρατηλεοπτικών, μου έλεγε προχθές ότι στόχος του ΣΚΑΪ είναι οι αλλαγές αλλά και οι εκπλήξεις στον νέο κύκλο, στοχεύοντας στην επαναφορά του ενδιαφέροντος για το τηλεπαιχνίδι μεταξύ των τηλεθεατών. Ιδιαίτερα των νέων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X