ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ο... ολετήρας του «MasterChef», τα ρεκόρ και οι Kύπριοι διαγωνιζόμενοι

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το Omega συνεχίζει την ανοδική του πορεία και την πρωτιά στην τηλεθέαση λόγω του Masterchef. Ειδικά όταν στο «μενού» της εκπομπής υπάρχουν και Κύπριοι διαγωνιζόμενοι τα μηχανάκια της Nielsen χτυπούν... κόκκινο. Ενίοτε δημιουργούν και παγκύπρια ρεκόρ! Μπορεί το «MasterChef» να προβάλλεται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη αλλά έχει καταφέρει να παρασύρει θετικά και τον σταθμό και τις υπόλοιπες ημέρες.

Χθες Τρίτη 4 Φεβρουαρίου το Omega ήταν ξανά πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση με ένα θεαματικό για την εποχή 19% στη γενική τηλεθέαση της ημέρας ενώ στο δυναμικό κοινό 15-54 ετών σημείωσε το πολύ ψηλό 23,1%. Την πρωτιά διατήρησε το Omega και στο Prime Time, δηλαδή μεταξύ των ωρών 18.00-24.00 που ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται μπροστά στις οθόνες τους. Το ποσοστό που κατέγραψε ήταν 23,1%.

Στέλεχος του Omega σχολιάζοντας τα νούμερα με χαμόγελο που έφτανε μέχρι τα αυτιά, σημείωσε: «Αυτό εννοούσαμε όταν λέγαμε πως το Omega ήρθε για να μείνει».

Η αλήθεια είναι πως και τα υπόλοιπα κανάλια που νιώθουν την απειλή του Omega, αν και γνώριζαν πως ο... ολετήρας του «MasterChef» πλησιάζει, δεν μπόρεσαν να βρουν... αντίδοτο.

Όπως πάντως παραδέχθηκε στέλεχος μεγάλου καναλιού «αναμέναμε πως το MasterChef θα τα πήγαινε και φέτος πολύ καλά αλλά δεν αναμέναμε να τα σαρώσει όλα».

Η αλήθεια είναι ότι η εκπομπή σαρώνει σε τηλεθέαση και στην Ελλάδα, γι' αυτό και τα ελληνικά κανάλια βιάζονται να βγάλουν νέες εκπομπές για να κατακτήσουν ξανά τη χαμένη τηλεθέαση. Κάτι που θα έχει άμεση επίδραση και στην Κύπρο, αφού οι εκπομπές αυτές θα μεταφερθούν στα κυπριακά κανάλια. Κοντά σε αυτά και ο υπόγειος πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη με κάποια κανάλια να εποφθαλμιούν στελέχη άλλων σταθμών και να τους προτείνουν συμβόλαια μαμούθ για να πετύχουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Δηλαδή την αποδυνάμωση του αντιπάλου και την ενδυνάμωση του προγράμματός τους.

Μεταξύ των νέων εκπομπών που αναμένονται ως ισχυροί κράχτες τηλεθέασης είναι το ριάλιτι «Big Brother» που θα παιχθεί στον ΣΚΑΪ και για το οποίο αναζητείται ακόμα παρουσιαστής. Όπως έγινε γνωστό ο πρώτος διδάξας Ανδρέας Μικρούτσικος θα κάνει περιοδικά guest στην εκπομπή, εάν το επιτρέπει η υγεία του και αναλόγως αναγκών.

Μια άλλη εκπομπή, σατιρική, και πάλιν στον ΣΚΑΪ ετοιμάζει ο Μάρκος Σεφερλής σε συνεργασία με τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλίτζαλι. Πρόκειται για μια εκπομπή που ποντάρει στην έκπληξη αφού οι πληροφορίες για το περιεχόμενό της δίνονται με το σταγονόμετρο.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Το Omega κατέλαβε και χθες την πρώτη θέση σε όλα τα επίπεδα τηλεθέασης, με διαφορά μάλιστα από τους υπόλοιπους.

Στη γενική τηλεθέαση κατέλαβε την πρωτιά με ένα 19,1% με δεύτερο τον Alpha και τρίτο τον ANT1, τέταρτο το ΡΙΚ1 και στη τελευταία θέση το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό η διαφορά του Omega ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού κατέγραψε 23,1% με δεύτερο τον ΑΝΤ1 που κατέγραψε 15,3%. Στην τρίτη θέση ήταν ο Alpha, στην τέταρτη το Sigma και στην πέμπτη το ΡΙΚ1.

Δείτε πιο κάτω τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη Γενική τηλεθέαση τα ποσοστά των τηλεοπτικών σταθμών για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
OMEGA : 19,1%
ALPHA: 13,7%
ANT1: 13,2%
PIK1: 12,4%
SIGMA: 7,7%
ΕΡΤ World: 1,4%
PIK2: 0,9%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
OMEGA: 23,1%
ANT1: 15,3%
ALPHA: 11,6%
SIGMA: 9,6%
PIK1: 5,1%
PIK2: 0,6%
EΡT World: 0.5%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X