ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η ηρωίδα Μπρουκ και η κάλυψη του πολέμου από το ΡΙΚ

«Τώρα θα δοκιμαστούν και οι ικανότητες των στελεχών του ΡΙΚ αλλά και οι αντοχές του ιδρύματος»

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Πολλές επικρίσεις δέχθηκε το ΡΙΚ για την κάλυψη του πολέμου στη Συρία. Επώνυμα άρθρα καταφέρθηκαν κατά της επιλογής του ημικρατικού ιδρύματος να μεταφέρει μόνο την οπτική του πολέμου από την τουρκική πλευρά, μέσω της ανταποκρίτριας του σταθμού στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου. Για να είμαστε δίκαιοι η Ανδρέου επανέλαβε αρκετές φορές στις αναφορές της πως στον χώρο που βρισκόταν δεν μπορούσε να έχει την εικόνα και τα σχόλια από τα θύματα της τουρκικής επίθεσης, τους Κούρδους.

Οι πιέσεις προς το ΡΙΚ αυξήθηκαν και με σχόλια μέσω των social media. Μεταξύ αυτών που γράφτηκαν ήταν και κάποιες ερωτήσεις, όπως γιατί το ΡΙΚ δεν συνδέεται με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς από την Ελλάδα που έχουν ανταποκριτές στο μέτωπο του πολέμου.

Πάντως και εντός του ιδρύματος συζητήθηκε το θέμα και τέθηκε ευθέως η ανάγκη να βελτιωθεί η κάλυψη του πιο σημαντικού θέματος της επικαιρότητας. «Τώρα θα δοκιμαστούν και οι ικανότητες των στελεχών του ΡΙΚ αλλά και οι αντοχές του ιδρύματος», ακούστηκε να λέει παλαιό στέλεχος, με το οποίο, όπως μαθαίνω, συμφωνεί και ο Μαραθεύτης.

Σε μάχη τηλεθέασης για γερά νεύρα έχει μετατραπεί η Κυριακή που παλαιότερα ήταν μια κατά τα άλλα αδιάφορη τηλεοπτικά ημέρα. Τα τάλεντ σόου που έχουν μαζευτεί στους διάφορους σταθμούς την Κυριακή φανερώνουν την αγωνία των σταθμών να τσιμπήσουν κάποια ποσοστά από την χαμένη τηλεθέαση. Τώρα αν θα το καταφέρουν ή απλώς θα μπερδέψουν τους τηλεθεατές και τελικά θα πάνε χαμένες και οι επενδύσεις τους σε πρόσωπα, παραγωγές και χρήμα, είναι άλλη κουβέντα. Η οποία, ωστόσο, αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα.

Και δεύτερη επίδοξη σειρά σε μεγάλο σταθμό τα πάει, επιεικώς... χάλια. Κι αυτό είναι κάτι που αυξάνει πολύ την μουρμούρα και προκαλεί νεύρα. Πολλά νεύρα. Ιδιαίτερα όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής...
Αν και είναι πολύ πρόωρο, συζητήθηκαν διορθωτικές κινήσεις ενώ μελετήθηκε και σενάριο διαχείρισης του κοψίματος μίας από τις δύο σειρές. Προς το παρόν όλοι λαμβάνουν βαθιές ανάσες.

Ως ηρωίδα υποδέχθηκε την Μπρουκ του «Τόλμη και Γητεία», κατά κόσμον Katherine Kelly Lang η Κέρκυρα! Για χάρη της έστησαν παραδοσιακούς χορούς με λαϊκές ενδυμασίες και πανηγύρια! Την είδα την ξανθούλα στην Κέρκυρα, συνοδευόμενη από τους δικούς μας Ανδρέα και Κούλλη και στο μυαλό μου ήρθαν παλιές εποχές από την υποδοχή των φιλελλήνων του 1821. Λες και ήταν ηρωίδα του Μπάιρον και όχι του Ανδρέα και του Κούλλη.

Αλλά και μεταφορικά να το πάρουμε κι αυτή για να κερδίσει μεγάλη μάχη έφθασε στην Κέρκυρα. Την μάχη των μαχών στη τηλεθέαση, πρώτα ο Θεός.

Για να δούμε αν άξιζαν τον κόπο τόση φασαρία, τόσα έξοδα και τόσα πανηγύρια.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Στη δύσκολη τηλεοπτικά Κυριακή πρώτος σταθμός στη τηλεθέαση βγήκε το Sigma σε ό,τι αφορά τη γενική τηλεθέαση. Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με τον Alpha να διατηρεί τα ψηλά ποσοστά του και στις δύο κατηγορίες.

Αναλυτικά όσα κατέγραψαν χθες τα μηχανάκια της Nielsen:
Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός το Sigma (15,3%), δεύτερος ο ANT1 (12,3%), τρίτος ο Alpha (11,9%), τέταρτο το Omega (7,9%) και πέμπτο το ΡΙΚ2 (7,3%)! Το ΡΙΚ1 κύλησε στην έκτη θέση με 6,2% και ακολουθούν ΕΡΤ World (1,8%) και Smile (0,9%).

Στο δυναμικό κοινό, πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (15,9%) με δεύτερο το Sigma (14,1%), τρίτο τον Alpha (13,5%), τέταρτο το Omega (7,1), πέμπτο το ΡΙΚ2 (7,2%)!, έκτο το ΡΙΚ1 (3%), έβδομο το Smile (1,1%) και την ΕΡΤ World (0,9%).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X