ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η γιορτή της ΕΣΚ και η Κύπρος στα ριάλιτι

Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν πήγαν στη γιορτή των 60χρονων της Ένωσης Συντακτών;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τα εξηντάχρονά της γιόρτασε την περασμένη Τετάρτη η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ). Μεγάλος απών από την γιορτή ήταν ο Ανδρέας Καννάουρος, ο για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΣΚ αλλά και ο τέως πρόεδρός της, Αντώνης Μακρίδης.

Υπήρχαν όμως και άλλες πολλές, ηχηρές απουσίες, των ίδιων των δημοσιογράφων που έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ελάχιστοι παρευρέθηκαν, μετρημένοι στα δάχτυλα.

Αντιθέτως υπήρχαν αρκετές πολιτικές παρουσίες. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, είτε οι δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται για τα της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, είτε η ηγεσία της ΕΣΚ απέτυχε να τους πείσει ότι θα έπρεπε να παρευρεθούν σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Όπως έλεγε προχθές δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΚ: «Εάν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. έδειχναν την ίδια επιμέλεια στην ενημέρωση και την προσέγγιση με τους συναδέλφους τους, όπως έπραξαν και με τους επίσημους, ίσως να υπήρχαν περισσότερες παρουσίες δημοσιογράφων. Η εύκολη δικαιολογία «οι δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται» δεν μπορεί να προβάλλεται για όλα. Ή χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση από την ηγεσία της ΕΣΚ ή διαφορετικές εκδηλώσεις που να μην στοχεύουν στον εντυπωσιασμό και στα ωραία λόγια αλλά στην ουσία, τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των δημοσιογράφων».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεταδόθηκε και οπτικογραφημένο μήνυμα του Harlem Desir, εκπροσώπου του γραφείου του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του Τύπου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής του περιβόητου Γλωσσαρίου. Όπως σας είχα γράψει, δημοσιογράφοι διατύπωσαν την αντίθεσή τους προς την πρόσκληση του συγκεκριμένου για χαιρετισμό στην εκδήλωση την οποία θεώρησαν πρόκληση, με το σκεπτικό ότι το Γλωσσάρι που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Ένωση Συντακτών συνιστά περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου. Μήπως να οφείλεται και σε αυτό η πενιχρή παρουσία δημοσιογράφων στην εκδήλωση για τα 60χρονα της ΕΣΚ;

Τα μάθατε τα κακά μαντάτα; Η Σπυρούλα, το δικό μας κορίτσι, η Κύπρια είναι πια παρελθόν από το «GNTM». Έφυγε και σκόρπισε τη θλίψη στην Κύπρο απ' άκρου σ' άκρο. Έκλαιγε η Σπυρούλα, κλαίγαμε και εμείς. Μαζί μας και ο καιρός που αποφάσισε να ρίξει τα δάκρυά του τη σημαδιακή εκείνη ημέρα. Τυχαίο;

Τι θα γίνει τώρα η... Κυπρούλα χωρίς Σπυρούλα στα «GNTM»;

Για να συνέλθετε λίγο, σας πληροφορώ ότι η κυπριακή παρουσία στα ριάλιτι θα επανέλθει και μάλιστα θριαμβευτικά. Όπως πληροφορούμαι, η Τζώρτζια Παναγή θα βρίσκεται με κάποιο τρόπο στο νέο «Big Brother» που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Sigma.

Μη με ρωτάτε λεπτομέρειες γιατί δεν ξέρω. Ούτε η Τζώρτζια ούτε το Sigma δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες, αφήνοντας ένα πέπλο μυστηρίου να τυλίγει τις εξελίξεις γύρω από το σημαντικό αυτό θέμα.

Το σίγουρο είναι πως «η Κύπρος ποτέ δεν πεθαίνει» στα ριάλιτι!

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο Alpha ήταν χθες πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση με δεύτερο το ΡΙΚ1 και τρίτο τον ΑΝΤ1.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της Nielsen για τη χθεσινή μέρα έδειξαν:

Στη γενική τηλεθέαση, πρώτος σταθμός ήταν ο Alpha (14,5%), δεύτερο το ΡΙΚ1 (14,1%), τρίτος ο ΑΝΤ1 (13,7%), τέταρτο το Omega (11,8%) και πέμπτο το Sigma (10,5%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,4%), ΕΡΤ World (1,3%) και Smile (0,6%).

Στο δυναμικό κοινό, πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (16,2%), δεύτερος ο Alpha (15,5%), τρίτο το Omega (11,2%), τέταρτο το Sigma (8,9%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (7,6%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,3%), ΕΡΤ World (0,5%) και Smile (0,4%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση