ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η Γενεύη, οι δημοσιογράφοι, η ΕΣΚ και οι πρωτιές στην τηλεθέαση

Αλλιώς τα περίμεναν οι δημοσιογράφοι τα πράγματα στη Γενεύη, αλλιώς τους βγήκαν.

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Διαφορετικά το περίμεναν, αλλιώς τους βγήκε. Ο λόγος για τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν την αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη για την πενταμερή. Πήγαν όλοι με την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα για να καλύψουν τις επαφές, να κάνουν ερωτήσεις στους πρωταγωνιστές και να πάρουν συνεντεύξεις αλλά... βρέθηκαν σε καραντίνα και κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο μακριά από το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Και όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά όλα τα μέλη, όλων των αντιπροσωπειών αφού έχουν μεταβεί στην Γενεύη από χώρες που βρίσκονται στο κόκκινο λόγω της πανδημίας.

Όπως ενημερώθηκα από πηγή μου στη Γενεύη, κάποιοι συνάδελφοι κατάφεραν ύστερα από έντονη προσπάθεια να πάρουν έγκριση για συγκεκριμένες μετακινήσεις ώστε να μπορέσουν να εργαστούν και να βρεθούν κοντά στο μέγεθος των εξελίξεων. Ωστόσο και πάλι η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να θεωρηθεί ως φυσιολογική για τους ανθρώπους της ενημέρωσης. ιδιαίτερα αν σκεφτεί κάποιος ότι ταξίδεψαν τόση απόσταση για να καλύψουν μια από τις πιο κρίσιμες συσκέψεις για το Κυπριακό.

Η δραστήρια στην πολιτική Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), η οποία μακάρι να ήταν το ίδιο δραστήρια και στα δημοσιογραφικά θέματα, εξέδωσε από κοινού ανακοίνωση με την τουρκοκυπριακή συντεχνία εργαζομένων στον Τύπο Basin Sen, με την οποία χαιρετίζουν τη σύγκληση της πενταμερούς και καλούν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων Αναστασιάδη και Τατάρ, «όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεών τους έτσι που η φλόγα της ελπίδας για λύση και επανένωση της πατρίδας μας να παραμείνει αναμμένη».

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τις «πολιτικές ηγεσίες των δύο κοινοτήτων να μην αφήσουν να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία που μας παρέχουν τα Ηνωμένα Έθνη». Δηλαδή ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές, ίσες ευθύνες ανεξαρτήτως εάν η μία πλευρά καθημερινά καταστρατηγεί το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης που είναι η ΔΔΟ και επιμένει σε λύση-διάλυση δύο κρατών. Αλήθεια ποιον εξυπηρετούν ανάλογες ανακοινώσεις αυτή τη στιγμή; Θεωρεί δηλαδή η ΕΣΚ ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ερσίν Τατάρ θα φέρουν την ίδια ευθύνη εάν τελικά ναυαγήσει η πενταμερής επειδή η τουρκική πλευρά θα επιμένει στα δύο κράτη πετώντας στα σκουπίδια το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης στο οποίο επιμένει ο Αναστασιάδης;

Πώς νομιμοποιείται η ΕΣΚ να εκδίδει τέτοιες πολιτικές ανακοινώσεις; Ακόμα και φορώντας τον μανδύα της συνεργασίας και της συναδέλφωσης με τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους;

Αληθεύει πως στο Δ.Σ. της ΕΣΚ υπήρξαν και αντίθετες απόψεις για την έκδοση της ανακοίνωσης;

Εάν διερωτάστε ποιο κανάλι πήρε την πρωτιά της τηλεθέασης την εβδομάδα που μας πέρασε, αυτό ήταν ο ANT1 με δεύτερο το OMEGA, τρίτο τον ALPHA με ελάχιστη μεταξύ τους διαφορά ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε το SIGMA και στην πέμπτη θέση το ΡΙΚ, επίσης με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, 19 έως 25 Απριλίου ήταν:

ΑΝΤ1: 14.7%

OMEGA: 13.5%

ALPHA: 13.3%

SIGMA: 10.3%

ΡΙΚ1: 10%

ΕΡΤ WORLD: 1.3%

ΡΙΚ2 : 1.1%

Τα πρώτα τρία σε τηλεθέαση κανάλια εξακολουθούν να μην έχουν τεράστια διαφορά μεταξύ τους και όλα να βρίσκονται κάτω από το ποσοστό του 15% σε τηλεθέαση.

Όσον αφορά τις πρώτες σε τηλεθέαση εκπομπές για την ίδια εβδομάδα (19 - 25 Απριλίου), αυτές ήταν:

1. Λούης Night Show (ΑLPHA) 38%

2. Casa de Mikel (ANT1) 36.7%

3. Survivor (SIGMA) 34.4%

4. Master Chef (OMEGA) 24.2%

5. Xάλκινα Χρόνια (ΡΙΚ1) 17.7%

Στην έκτη θέση βρέθηκε το Κάμπινγκ (ΑLPHA) 16.7% το οποίο σημειώνει ανοδική πορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X