ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Από την Αγία Σοφία στην Στικούδη και την Ελευθερία

Προβάλλουν τα κανάλια άθελά τους την τουρκική προπαγάνδα;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον τρόπο που καλύπτουν τα κυπριακά και ελληνικά κανάλια τις προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας και ειδικά τα πανηγύρια του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μία άποψη είναι πως η υπερπροβολή που δίνεται από τα κανάλια σε αυτά τα θέματα προωθεί, άθελα τους, την τουρκική προπαγάνδα και ενισχύουν τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία. Υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες δεν είναι άβουλα όντα που άγονται και φέρονται από αυτά που βλέπουν ή από αυτά που διαβάζουν αλλά έχουν δική τους κρίση. Ίσως ο χρυσός κανόνας να είναι σε αυτές τις δύσκολες μέρες ο κάθε λειτουργός των ΜΜΕ να μετρά ξανά και ξανά αυτά που μεταδίδει και πως τα μεταδίδει...

Χαμός γίνεται σε εκδοτικό συγκρότημα για το ενδεχόμενο νέων απολύσεων. Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί είναι ανάστατοι αφού οι φήμες θέλουν την διεύθυνση προχωρεί σε νέες απολύσεις σύντομα, ενδεχομένως τέλη Αυγούστου ή Σεπτέμβριο. Γι' αυτό και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αναμένοντας και την αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου η οποία προς το παρόν φαίνεται να βρίσκεται σε... διακοπές. Όπως υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση από τη συντεχνία των δημοσιογράφων για τις προθέσεις της διεύθυνσης, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ενημέρωση και έχει ζητηθεί μεσολάβηση.

Προβλήματα αντιμετωπίζει νέα τηλεοπτική σειρά η οποία φαίνεται πως δεν έχει αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς την προετοιμασία για δυναμική είσοδο τον Σεπτέμβριο. Όπως μαθαίνω τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο θέμα του συντονισμού και υπάρχει η ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν σύντομα, πριν επέλθει η κούραση στους συντελεστές.

Και ενώ γύρω μας συμβαίνουν συνταρακτικά πράγματα κάποιοι έχουν συγκλονιστεί και από τον άγριο καυγά της Ελευθερίας Ελευθερίου και της Κατερίνας Στικούδη. Έναν καυγά που αποδείχθηκε fake και... διαφημιστικός. Οι δύο κορίτσαροι που παρ' ολίγον να ξεμαλλιαστούν συνεργάζονται για ένα καλοκαιρινό τραγούδι και μόλις έχουν κυκλοφορήσει το βίντεο κλιπ τους. Οι καυτές πόζες τους προκαλούν εγκεφαλικά σε όσους τις παρακολουθούν, όπως γράφουν και τα ψαγμένα sites.

Λογικά δεν θα έπρεπε το ΓεΣΥ να απαγορεύσει το επικίνδυνο βίντεο κλιπ;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ANT1 τερμάτισε χθες πρώτος και στις δύο κατηγορίες τηλεθέασης, τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό.

Στη γενική τηλεθέαση τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Omega, την τρίτη θέση ο Alpha, την τέταρτη θέση το ΡΙΚ1 και την πέμπτη θέση το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό τη δεύτερη θέση κατέλαβε επίσης το Omega, την τρίτη θέση το Alpha, την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Ουσιαστικά και στις δύο κατηγορίες τηλεθέασης τα κανάλια κατέλαβαν ακριβώς την ίδια σειρά.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ANT1: 14,8%

OMEGA: 12,1%

ALPHA: 11,3%

PIK1: 9,6%

SIGMA: 7,4%

PIK2: 2,4%

ERT WORLD: 2,8%

Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 20%

OMEGA : 10,8%

ALPHA: 10%

SIGMA: 8,4%

PIK1: 3,4%

PIK2: 2%

ΕΡΤ World: 2,6%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X