ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η Μπεκατώρου και τα ΜΜΕ

Το σθένος της Σοφίας Μπεκατώρου να αποκαλύψει όσα μαρτυρικά βίωσε επαινέθηκε από όλους

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τεράστιο σάλο ξεσήκωσε στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο η είδηση ότι η ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου υπέστη σεξουαλική κακοποίηση πριν από 23 χρόνια, από παράγοντα του αθλητισμού τον οποίο κατονόμασε. Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και αναμένεται να πάρει σύντομα τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ωστόσο σημειώνονται σημαντικές παρενέργειες και νέες συγκλονιστικές υποθέσεις βγαίνουν στο φως. Το σθένος της Σοφίας Μπεκατώρου να αποκαλύψει όσα μαρτυρικά βίωσε επαινέθηκε από όλους. Τα ελλαδικά ΜΜΕ αντίκρυσαν με σεβασμό την ολυμπιονίκη και απέφυγαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπερβολικούς ή μειωτικούς τίτλους και αναφορές.

Η ανάδειξη του θέματος με τον σωστό τρόπο, παρέχει ελπίδα. Και το κυριότερο, ενισχύει τα θύματα βιασμού να μην φοβούνται τον διασυρμό από τα ΜΜΕ αν αποφασίσουν να μιλήσουν. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τις καταγγελίες που έκαναν φοιτήτριες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές. Μάλιστα ο πρύτανης του πανεπιστημίου ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε έρευνα.

Είναι από τις περιπτώσεις που παρά την τραγικότητά τους, μας γεμίζουν ελπίδα ότι τα ΜΜΕ μπορούν όντως να προσφέρουν και να συμβάλουν σε μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία. 

Και τώρα σε κάτι άλλο. Δεν ξέρω πως θα το πάρετε αλλά ανακοινώθηκε επίσημα από τον Γιώργο Λιανό ότι η Κάτια Ταραμπάνκο δεν θα συνεχίσει στο survivor. Ναι, είναι οριστικό. Κλαίνε ήδη πολλοί σε Twitter και Facebook για την αναπάντεχη και ανατρεπτική είδηση. Όπως έγινε γνωστό, το μοντέλο, μετά την έντονη αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια του Survivor 4, βρέθηκε σε κλινική στον Αγιο Δομίνικο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ταλαιπωρείται από ένα αυτοάνοσο νόσημα. Έτσι βγαίνει εκτός παιχνιδιού.

Μάλλον αυτός που θα έχει περισσότερο πρόβλημα από την απουσία της θα είναι ο σταθμός που προβάλλει το ριάλιτι αφού η Κάτια έφερνε νούμερα.

Καλή ανάρρωση της ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι τα ποσοστά τηλεθέασης θα επανέλθουν θριαμβευτικά. Ήδη οι ομάδες μοιράστηκαν και δεν θα υπάρχουν πια διάσημοι και μαχητές. Μαχητές ενώθηκαν με διάσημους και αντίστροφα δημιουργώντας δύο νέες ομάδες και από απόψε, όλα πια αλλάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση