ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αίτημα για χρονική επέκταση του δικαιώματος της Άδειας Πατρότητας

Τι συζητήθηκε στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής

24news team

Συνεχίστηκε η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, αναφορικά με πρόταση νόμου για επέκταση της περιόδου κατά την οποία δικαιούται ένας πατέρας να αιτηθεί την άδεια πατρότητας μετά την γέννηση του παιδιού του.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου ανέφερε ότι σήμερα ένας πατέρας δικαιούται να λαμβάνει την εν λόγω άδεια σε περίοδο 16 εβδομάδων.

Θέση της Επιτροπής Εργασίας, είναι να δοθεί το δικαίωμα στους νέους πατεράδες ώστε να παίρνουν τουλάχιστον την άδεια πατρότητας 2 εβδομάδες μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας. Αυτό με στόχο την εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, ώστε να στηρίζονται οι νεαρές μητέρες όταν λήγει η άδεια μητρότητας και θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πρόθεση της Επιτροπής Εργασίας, σύμφωνα με τον κύριο Αποστόλου, είναι να προχωρήσουν με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση.

Η Επιτροπή Εργασίας ζήτησε από την γραμματεία της Επιτροπής να παρουσιαστεί η έκθεση για το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ζητήθηκε από τον Εκπρόσωπο της Γραμματείας της Υπουργού Εργασίας να δοθούν οι τελικές θέσεις της Υπουργού.

Ακόμη, διευκρίνισε πως εντός της επόμενης εβδομάδας, όταν παρουσιαστούν και τα στοιχεία, θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις από την Επιτροπή.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το εάν ισχύει σήμερα η άδεια πατρότητας, ο κύριος Αποστόλου ανέφερε πως ένας νεαρός πατέρας μπορεί να λάβει την άδεια πατρότητας του μέχρι και 16 εβδομάδες μετά την γέννηση του παιδιού. Αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται η χρήση αυτού του προνομίου γιατί αποτελεί μια σύντομη και μικρή περίοδο.

Διευκρίνισε πως η πρόταση της Επιτροπής στόχο έχει να αυξηθεί αυτή η περίοδος στις 52 εβδομάδες ενώ τοποθετήθηκαν ομόφωνα οι βουλευτές πως είναι έτοιμοι να συζητήσουν κάτι μεταξύ του τι ισχύει σήμερα και της πρότασης των 52 εβδομάδων ούτως ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση