ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε απόλυτο συντονισμό Αθήνα - Λευκωσία

Σύμπνοια Λευκωσίας-Αθήνας στο Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Τη σύμπνοια Λευκωσίας-Αθήνας όσον αφορά στο Κυπριακό εξέφρασαν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι αυτών «που σπέρνουν ζιζάνια» στις σχέσεις των δυο κρατών.

Σε δηλώσεις τους μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη ότι οι στόχοι και οι επιδιώξεις των δύο χωρών είναι κοινοί στο Κυπριακό, όπως και τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, όσο και αν κάποιοι, είτε στην Αθήνα είτε στη Λευκωσία, για δικούς τους λόγους θέλουν να βλέπουν διαφορές μεταξύ των δυο κρατών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στήριξη της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά στο Κυπριακό, «είναι δεδομένη και αυτονόητη», παρά τα «ζιζάνια» όπως είπε, που σπέρνουν κάποιοι στις σχέσεις των δυο κρατών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη ότι αναμένει αρχές Σεπτεμβρίου επίσκεψη στην Κύπρο αξιωματούχου των ΗΕ για την προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης στην Νέα Υόρκη.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ρόδο.

Είπε ακόμη ότι η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στις 11-12 Οκτωβρίου στην Ελλάδα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση