ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφυγε από το Υπ. Εξωτερικών για τον Αβέρωφ ο Χριστοδουλίδης

Τι ανέφερε ο υποψήφιος στον Τάσο Τρύφωνος για τις σχέσεις του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου

24news team

Στην πρεμιέρα του «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ», στον «Alpha Κύπρου», με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής (23/10) ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με τη σύζυγό του, Φιλίππα Καρσερά.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε ο Τάσος Τρύφωνος, ενώ από την όλη συζήτηση δεν έλειψε και η αναφορά στο όνομα του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον κο Χριστοδουλίδη να σχολιάζει την σχέση ανάμεσα τους.

«Όχι εννιά χρόνια περισσότερα, γνωρίζω τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Ήταν ο πρώτος που γνώρισα ως Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο, το 1990 αν θυμάμαι καλά και έκτοτε αναπτύχθηκε μία σχέση και μία φιλία».

Σε ερώτημα για το πως εξελίχθηκε η σχέση ανάμεσα τους μετά και την εξαγγελία της υποψηφιότητας του, ο κος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, «με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε μία κοινή συνάντηση των τριών μας στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου συζητήθηκε γενικότερα το θέμα. Δεν υπήρξε κοινή προσέγγιση, οδηγήθηκα στην παραίτηση από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, στην ουσία με απαίτηση του Νεοφύτου και ο δρόμος, οι εξελίξεις όπως τις βλέπουμε που ακολουθούν».

Σχετικά με την παραίτηση του από το Υπ. Εξωτερικών ο υποψήφιος ξεκαθάρισε ότι «δεν ήταν κάτι το οποίο επιθυμούσα αλλά δεν μπορούσα την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος να δέχεται πίεση λόγω της παρουσίας της δικής μου στο Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πρόεδρος στην κοινή συνάντηση των τριών «προσπάθησε να βρει μια κοινή συνισταμένη σε σχέση γενικότερα με το πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα. Υπήρξαν διαφωνίες, είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις και δεν υπήρξε αποτέλεσμα».

Ενδιαφέρουσα ήταν και η απάντηση του κου Χριστοδουλίδη σε ερώτημα για το ποια είναι η σχέση του τώρα με τον κο Νεοφύτου.

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μιλάμε στο τηλέφωνο όπως μιλούσαμε στο παρελθόν. Συναντιόμαστε στα κατά καιρούς debate. Αυτή είναι η σχέση μας. Σε προσωπικό επίπεδο δεν υπάρχει οτιδήποτε αν θέλετε αρνητικό με τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου του κάνει «πόλεμο», ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι: «Κοιτάξτε, μέσα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, μπορεί να μην έχω την εμπειρία που έχει ο Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά γνωρίζω καλά και το τι να αναμένω, αλλά από δικής μου πλευράς προσπαθώ συνειδητά να πράξω ότι είναι δυνατόν, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X