ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θυμήθηκε Τραμπ και τρολάρει Χριστοδουλίδη ο Χάρης

Η ανάρτηση του Χάρη Γεωργιάδη

24news team

Η απόφαση του υποψήφιου για την Προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη, να μην παραστεί σε κανένα debate τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της προεκλογικής του περιοδείας σε όλη την Κύπρο, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Άμεση ήταν απάντηση του Δημοκρατικού Συναγερμού σε αυτή του την απόφαση, αφού με ανακοίνωσή του το κόμμα, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιχειρεί να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ανέφερε:

Παρά την αρχική του συμφωνία, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο, ακυρώνοντας όλες τις συμμετοχές του σε τηλεμαχίες. Είναι και αυτό μέρος του «νέου πολιτικού ήθους» που ευαγγελίζεται.

Η δημοκρατία, ο διάλογος και κυρίως η ίδια η Κύπρος και οι προκλήσεις της δεν προάγονται από κρυπτόμενους, αλλά από δημοκράτες ηγέτες που έχουν το θάρρος και την παρρησία να στέκονται μπροστά στο λαό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει δεσμευμένος στη θέση του και συνεχίζει να επιδιώκει τον δημόσιο διάλογο που θα δώσει τη δημοκρατική ευκαιρία σε κάθε πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιος καλύτερα μπορεί να κρατά το πηδάλιο της χώρας.

Οι επικρίσεις για την απόφαση Xριστοδουλίδη, συνεχίστηκαν με ανακοινώσεις από πλευράς και δύο εκ των συνυποψήφίων του.

Μάριος Ηλιάδης και Γιώργος Κολοκασίδης με γραπτές τους ανακοινώσεις υποστήριξαν πως πρόκειται για «υποψήφιο φάντασμα» και ότι «αποτελούν εμπαιγμό οι προφάσεις Χριστοδουλίδη» .

Ακολούθως, ήρθε και η απάντηση από πλευράς επιτελείου Χριστοδουλίδη, με την εκπρόσωπο του επιτελείου του, Μαριλένα Ευαγγέλου, να ξεκαθαρίζει τους λόγους απουσίας μέσω ανάρτησής της στο twitter:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις ο Nίκος Χριστοδουλίδης,
ήδη έχει εκφράσει την ετοιμότητά του για συμμετοχή του στα debates αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο με στόχο τη συμμετοχή σε ένα debate σε κάθε κανάλι κάθε μήνα

2/ Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετά από σχετική πρόσκληση των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Omega και Sigma έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί για τον μήνα Οκτώβριο τρεις συμμετοχές του κ. Χριστοδουλίδη σε debates

3/Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και παρουσιάζοντας σε θεματικές το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Η απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη, δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον Χάρη Γεωργιάδη.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με ανάρτησή του στο Instagram, συνέκρινε τον Νίκο Χριστοδουλίδη με τον Τραμπ. Στην εικόνα που δημοσιεύει με τον Τραμπ, αναγράφεται το σχόλιο «Το μεγάλο μωρό κάνει πίσω», παρομοιάζοντάς τον με...κότα.

Θυμίζουμε πως το 2020, ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος, αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε ένα ντιμπέιτ από απόσταση με τον Τζο Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να αντιπαρατεθούν για δεύτερη φορά, ωστόσο το ντιμπέιτ τελικά ακυρώθηκε, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος διαφωνούσε στη διαδικτυακή συμμετοχή που επέλεξε η επιτροπή των προεδρικών τηλεμαχιών. Η απόφαση αυτή ελήφθη με δεδομένο πως ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει θετικός στον κορωνοϊό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X