ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Υποψήφιος φάντασμα ο Χριστοδουλίδης»

Τα βάζουν με τον Χριστοδουλίδη, Ηλιάδης και Κολοκασίδης

24news team

Βολές κατά Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπολύουν μετά τον ΔΗΣΥ και οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης και Γιώργος Κολοκασίδης. 

Αναφερόμενοι στην απόφαση του κύριου Χριστοδουλίδη να μην παραστεί στα προγραμματισμένα debate του ΡΙΚ, εξαιτίας της περιοδείας του τον Σεπτέμβριο σε όλη την Κύπρο, ο κος Ηλιάδης κάνει λόγο μέσα από ανακοίνωσή του για «υποψήφιο φάντασμα», ενώ και ο κύριος Κολοκασίδης αναφέρει ανάμεσα σε άλλα οτι ο κύριος Χριστοδουλίδης, προσπαθεί να βγάλει την εκστρατεία μη τοποθετούμενος και μη δεσμευόμενος.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις 

Η ανακοίνωση του Μάριου Ηλιάδη

Υποψήφιος «φάντασμα» ο κ. Χριστοδουλίδης – Θ’ αποκαλυφθεί η γύμνια του

Το κρυφτούλι από τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη συνεχίζεται. Σύμφωνα μ’ ενημέρωση της οποίας έτυχα  σήμερα απ’ το ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο που αρνείται πεισματικά να παραβρεθεί στα Debates του Ιδρύματος, φέρνοντας ως πρόσχημα αστείες δικαιολογίες. Ο κύριος Χριστοδουλίδης επιλέγει ξανά το δρόμο της σιωπής, περιφρονώντας με πρωτοφανή προκλητικότητα, όχι μόνο τους ανθυποψήφιούς του αλλά κυρίως το σύνολο του λαού, τον ανώνυμο πολίτη, ο οποίος έχει τη φιλοδοξία και την ανάγκη ν’ ακούσει και να συγκρίνει όλους τους υποψηφίους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δικαιολόγησε την άρνησή του να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού, αναφέροντας ότι θα παρουσιάζει τάχατες το προεκλογικό του πρόγραμμα στους πολίτες. Διερωτώμαι, υπάρχει πιο ουσιαστικός τρόπος από τα debates για να παρουσιάσει και ν’ αναδείξει κάποιος υποψήφιος τις προτάσεις του; Και μάλιστα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης δικαιούτο τέσσερεις τηλεοπτικές εμφανίσεις σε διάρκεια ενός μήνα, σ’ αντίθεση με τους ανεξάρτητους υποψηφίους που τους παραχωρείται μόλις μία τηλεοπτική εμφάνιση σε Debate. Με περίσσιο θράσος και υβριστική περιφρόνηση ο κ. Χριστοδουλίδης υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους ίδιους τους πολίτες από τους οποίους ζητά την ψήφο τους.

Στο μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω τον κύριο Χριστοδουλίδη για την άρνησή του να μιλήσει ενώπιον του λαού και των ανθυποψηφίων του, είναι η αδυναμία του να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα: Πώς μπορεί ο κυπριακός λαός να εμπιστευθεί έναν υποψήφιο με τόσο σκοτεινό και υπόγειο ρόλο στο Κυπριακό; Πώς είναι δυνατόν να κοροϊδεύει τους Κύπριους πολίτες για τις υποτιθέμενες ηγετικές του ικανότητες, μετά από την τρανταχτή και τραγική έλλειψη διορατικότητας εκ μέρους του, τόσο για τη θωράκιση της κυπριακής ΑΟΖ όσο και για τις ενέργειες των Τούρκων στην Αμμόχωστο; Ποιο αστείο επιχείρημα θ’ ανακαλύψει και πάλι ο κ. Χριστοδουλίδης για να καλύψει την γκάφα του περί αυστηρών δήθεν κυρώσεων στην Τουρκία; Πώς θα ξεπλύνει τη ντροπή της διασπάθισης δημοσίου χρήματος για προσωπικό του όφελος;  

Αξίζει ν’ αναφέρω ότι το ΡΙΚ έδειξε την απαραίτητη ευελιξία ούτως ώστε τα debates να γίνουν όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Υπάρχει παράδειγμα συγκεκριμένου υποψηφίου ο οποίος ζήτησε όπως μετατεθούν σ’ άλλες ημερομηνίες οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις, λόγω βαρυφορτωμένου προεκλογικού προγράμματος. Τι είναι αυτό που εμπόδισε τον κ. Χριστοδουλίδη για ν’ ακολουθήσει ανάλογο δρόμο; Η απάντηση είναι η εξής: Η ευθυνοφοβία, η ατολμία και το απύθμενο θράσος του.

Καταληκτικά, είτε το θέλει είτε όχι ο κ. Χριστοδουλίδης, θα συρθεί – αργά ή γρήγορα -  μπροστά στον κυπριακό λαό και εκεί θ’ αποκαλυφθεί η γύμνια των ανύπαρκτων ιδεών και προτάσεων του. Δεν μπορεί να φτάσει στο τέρμα της προεκλογικής διαδρομής, ως υποψήφιος – φάντασμα.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Κολοκασίδη

Αποτελούν εμπαιγμό οι προφάσεις Χριστοδουλίδη

Οι προφάσεις που επικαλείται ο κ. Χριστοδουλίδης για να απουσιάζει από τις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας αποτελούν εμπαιγμό και περιφρόνηση προς όλους τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό. Δεν μπορεί να επικαλείται την απουσία του σε περιοδείες για να μην παρευρεθεί όταν η ελεύθερη Κύπρος είναι μια σταλιά τόπος!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι θα κληθεί να υπερασπιστεί αντιφατικές ή και θολές θέσεις τις οποίες διατύπωσε σε διαφορετικό χρόνο. Άλλα είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον υποστηρίζουν, άλλα είπε σε συναγερμικούς υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα του και της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να βγάλει την εκστρατεία μη τοποθετούμενος και μη δεσμευόμενος. Η Δημοκρατία όμως απαιτεί διαφάνεια και διάλογο. Όχι μισόλογα και συσκότιση. Ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει και εγώ τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να απαιτώ σαφείς θέσεις και διάλογο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X