ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χάος στο Τμήμα Φορολογίας λόγω αντισυνταγματικών διορισμών

Το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής

Στέλιος Ξιουρής

Στο πλέον καίριο πόστο που αποφέρει κρατικά έσοδα σε εποχή που το κράτος τα έχει ανάγκη αφού ξοδεύει συνέχεια ελέω πανδημίας παρατηρείται καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος με τον διορισμό του Εφόρου και των Βοηθών Εφόρων φορολογίας.

Ως αποτέλεσμα έχει το κράτος να κινδυνεύει να χάσει χρήματα από αποφάσεις του Εφόρου και των Βοηθών του αλλά και να μην λειτουργεί εύρυθμα το τμήμα αφού οι επικεφαλείς του είναι μετέωροι. Αν και το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε εδώ και 3-4 μήνες να πάρει στην Βουλή τροποποιητικό νομοσχέδιο που να ρυθμίζει το θέμα μετά από ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, εντούτοις το θέμα κάπου καταχωνιάστηκε λόγω προφανώς άλλων προτεραιοτήτων των οικονομικών επιτελών.

Έτσι και το επόμενο διάστημα υπό το φως των εξελίξεων θα συζητηθεί θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής που ενεγράφη από τον κ. Περδίκη και τιτλοφορείται: «Ο κίνδυνος απώλειας εσόδων της Κυβέρνησης από την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε φορολογία που επέβαλε ο Έφορος Φορολογίας, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει σε μαζική αμφισβήτηση κάθε φορολογίας η οποία έχει τεθεί τους τελευταίους μήνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση