ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίαμβος, αποτυχία, προβληματισμός - Η μάχη των εκλογών

Τα τελικά αποτελέσματα

24news team

Οι πολίτες της Κύπρου με την ψήφο τους αποφάσισαν ποιοι θα είναι οι νέοι αντιπρόσωποί τους στην Βουλή μέχρι και το 2026.

Μια πολιτική μάχη άκρως ενδιαφέρουσα με αποτελέσματα που θα προβληματίσουν και θα συζητηθούν.


 Όλη η προηγούμενη ενημέρωση


Διεκδίκησαν την ψήφο των 557.589 πολιτών, 658 υποψήφιοι, με στόχο να καταλάβουν μια από τις 56 έδρες του κυπριακού κοινοβουλίου. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που είχαν δικαίωμα ψήφου είναι κατά 14.674 μεγαλύτερος απ΄ αυτόν των βουλευτικών εκλογών του 2016 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που υπήρξε σε εθνικές εκλογές στην Κύπρο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα. 

Πρόκειται για τη 12η κατά σειρά εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των μελών της κυπριακής Βουλής, που γίνεται από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Δάκρυσε ο Κέττηρος για το ΑΚΕΛ - «Λύγισε» και η δημοσιογράφος (vid)

 Φάρσα στον Αβέρωφ με ΑΚΕΛ - Ειρωνικά γέλια (vid)

 Χρίστος Χρίστου - Το ΕΛΑΜ θα σταθεί απέναντι στη διαφθορά

«Ο λαός έστειλε τα δικά του μηνύματα. Από αύριο προέχει η σκληρή δουλειά. Σεμνά και ταπεινά θα δουλέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Το ΕΛΑΜ θα σταθεί απέναντι στη διαφθορά».

Πρόεδρος - Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό

«Ο λαός έδωσε την ετυμηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό. Άλλο η εκλογική διαδικασία και άλλο η επόμενη ημέρα των εκλογών. Η επόμενη των εκλογών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αίσθημα αυξημένης ευθύνης.Θα συγκαλέσω τους πολιτικούς αρχηγούς αφού συνέλθει η νέα βουλή», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δήλωση Μ. Σιζόπουλου

«Ευχαριστώ τους υποψηφίους / ες που μέσα σε δύσκολες συνθήκες υπονόμευσης έδωσαν τη μάχη τους. Δεν κατορθώσαμε για μερικές χιλιάδες ψήφους να κρατήσουμε την 4η θέση. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με ήθος, εντιμότητα για να προασπίσουμε την κρατική υπόσταση της πατρίδας μας και όχι λύση ρατσιστική όπως είναι η ΔΔΟ».

Aβέρωφ: «Η κοινωνία αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό»

«Σήμερα οι πολίτες μίλησαν. Η κοινωνία επέλεξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αποδοκίμασε τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Οι πολίτες αποφάσισαν για το αύριο της χώρας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου, συμπληρώνοντας πως η δημοκρατία έλαμψε. Θέλω να διαβεβαιώσω πως η ψήφος των πολιτών αποτελεί μεγάλη ευθύνη., Συνεχίζουμε με τα μανίκια πάνω διότι έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Να υλοποιήσουμε το σχέδιο ανάκαμψης και να φτιάξουμε την Κύπρο για τους νέους μας. Μα πάνω από όλα να φέρουμε την δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που μας αξίζει. Όμως αυτό το κόμμα, ιδρύθηκε από τον ιστορικό μας ηγέτη Γ. Κληρίδη για να είναι η δύναμη της σύνεσης και της σωφροσύνης και να είναι στην πρώτη γραμμή για επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Από αύριο παραμερίζουμε τις διαφορές μας. Απευθύνουμε μήνυμα συνεργασίας προς όλους. Η Βουλή θα πρέπει να δίνει βάρος στις συγκλίσεις και με αυτά επιλέγουμε να πολιτευόμαστε. Στον ΔΗΣΥ από την επόμενη ημέρα πιάνουμε δουλειά για να τιμήσουμε αυτούς που μας ψήφισαν και να φέρουμε πίσω όσους απομακρύναμε για να κάνουμε τον ΔΗΣΥ ακόμα πιο δυνατό».

Nικόλας Παπαδόπουλος: «Το αποψινό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το ΔΗΚΟ»

Ειδική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ για το αποτέλεσμα

«Ήταν μία δύσκολη μάχη για το ΔΗΚΟ με δεδομένο το γεγονός ότι από το 16 φτιάχτηκαν 2 σχηματισμοί που στόχο είχαν να πλήξουν το ΔΗΚΟ. Το αποτελέσμα δεν είναι καλό, καθώς χάσαμε 3%. Θεωρούμε σημαντικό ότι το ΔΗΚΟ εκλέγει 9 έδρες, όσες είχαμε εκλέξει και το 16. Αναμφίβολα θα θέλαμε η διατήρηση των εδρών και αύξηση των ποσοστών μας. Μας λυπεί αυτό αλλά έχουμε σκοπό να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα. Προτίθεμαι να συγκαλέσω ειδική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για να μελετήσουμε το αποτέλεσμα».

Καρογιάν: «Το αποτέλεσμα αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση. Το εγχείρημα που αναλάβαμε πριν από 2.5 χρόνια αγκαλιάστηκε από τον κυπριακό λαό».

«Για τη ΔΗΠΑ, το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση. Το εγχείρημα που αναλάβαμε πριν από 2.5 χρόνια αγκαλιάστηκε από τον κυπριακό λαό. Χάρη σε αυτή την κοινωνία αναμετρηθήκαμε με τις συστημικές δυνάμεις και βγήκαμε νικητές επειδή οι συμπολίτες μας αναγνώρισαν την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητά μας. Επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι η ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος αποτελούν ανάγκες της κοινωνίας μας. Πιστέψαμε στην ανάγκη της ανανέωσης του κέντρου. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα κόλαφο για τον λαϊκισμό και τον μηδενισμό. Αποτελεί μια νίκη που μας γεμίζει ευθύνη. Η μεγάλη πρόκληση της επόμενης ημέρας είναι να ανατρέψουμε τα ποσοστά της αποχής».

Έφορος Εκλογών

Στο 34,27% η αποχή

6821 Άκυρα (1,86%)

Λευκά 2070 (0,57%)

Εκνευρισμένη η Θεολόγου... έριξε ατάκα-φωτιά! (vid)

Σε δύσκολη θέση ο Άντρος - «Θα αναλάβω τις ευθύνες μου»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X