ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θεολόγου ή Πλατής ο Υπ. Οικονομικών του Μαυρογιάννη;

Τάχθηκαν από νωρίς στο πλευρό του Μαυρογιάννη

24news team

Αγώνα δρόμου καταβάλλει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, για να καλύψει την διαφορά που τον χωρίζει με τον ανθυποψήφιό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πρωί-πρωί της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου, γνωστοποιήθηκε πως ο κος Μαυρογιάννης θα ανακοινώσει εντός της ημέρας το πρόσωπο που θα τοποθετήσει στο νευραλγικό πόστο του Υπ. Οικονομικών. Επικρατέστερα ονόματα είναι αυτό του οικονομολόγου Στέλιου Πλατή και της επίσης οικονομολόγου Άννας Θεολόγου. Να σημειωθεί ότι και οι δύο ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν στήριξη υπέρ της υποψηφιότητας του κου. Μαυρογιάννη ενώ συμβολή είχαν και στην κατάρτιση του προγράμματος του υποψήφιου. 

Αξίζει να αναφερθεί πως κανείς τους δεν είναι μέλος του ΑΚΕΛ κάτι που πληρεί τις προδιαγραφές που έθεσε ο κος Μαυρογιάννης ενώ ακόμα και αν τελικά δεν είναι ένας εκ των δύο στη θέση του υπουργού Οικονομικών το βέβαιο είναι πως και οι δύο τους θα έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο κος. Μαυρογιάννης.

Ποιος είναι ο Στέλιος Πλατής

Ο Στέλιος Πλατής εργάστηκε ως σύμβουλος σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην KPMG (Ηνωμένο Βασίλειο) και στη συνέχεια ως Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού στον Όμιλο Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Το 2003 ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι το 2015, τον συμβουλευτικό όμιλο, MAP S.Platis, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου, εσωτερικού ελέγχου και υποστήριξης συμμόρφωσης στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της ΕΕ. Το 2015 ανέλαβε τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του Ομίλου MAP S.Platis και της MAP FinTech – της θυγατρικής εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας του Ομίλου, καθώς και του ινστιτούτου εκπαίδευσης και επαγγελματικών σπουδών στελεχών, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διοίκησης και Οικονομικών (EIMF), όπου από το 2009 είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπριακών Διεθνών Επιχειρήσεων Επενδύσεων (ACIIF).

Έχει διδάξει Χρηματοοικονομική Λογιστική για το Πρόγραμμα MSc Finance στο London Business School, Χρηματοοικονομική Μηχανική και Διαχείριση Κινδύνων για το Πρόγραμμα MBA στο Cyprus International Institute of Management, υπηρέτησε ως Διευθυντής του RiskLab (Κύπρος) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπήρξε συνεργάτης του Τμήματος Εφαρμοσμένων Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Ο Στέλιος Πλατής είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και BA (Πρώτη Τάξη) από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στη Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Οικονομικά.

Ποια είναι η Άννα Θεολόγου

Η Άννα Θεολόγου σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα νομισματικά και χρηματοοικονομικά στο ίδιο πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (MBA) στη διαχείριση ενεργειακών πόρων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η κα Θεολόγου ασχολήθηκε με την πολιτική όπου αρχικά βρέθηκε στο πλευρό της Ελένης Θεοχάρους όταν ιδρύθηκε η Αλληλεγγύη. Αποχώρησε λόγω της απόφασης του Κινήματος για εκλογική συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κόμμα. Υπέβαλε υποψηφιότητα, ως αριστίνδην βουλευτής, στις εκλογές του 2016 με τη Συμμαχία Πολιτών όπου εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου, ωστόσο, από τις 2 Φεβρουαρίου 2018 ανεξαρτητοποιήθηκε, καθώς αποχώρησε από τη Συμμαχία Πολιτών, διαφωνώντας με την απόφαση του κόμματος της για ψήφο κατά συνείδηση στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018, καταγγέλλοντας «απόφαση για φίμωση της διαφορετικής άποψης» και έμμεση υποστήριξη της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Τον Οκτώβρη του 2019 δημιούργησε το κίνημα Ανεξάρτητοι, το οποίο μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα αναγκάστηκε να μετονομαστεί σε Αλλαγή Γενιάς.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X