ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελέστηκε το 26ο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο στο κοιμητήριο και κατάθεση στεφάνων

ΚΥΠΕ

Τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 26ο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υποστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Λουκάς Χατζημιχαήλ ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν με τη λευτεριά, ασυμβίβαστοι με τη σκλαβιά ασυμφιλίωτοι με την ιδέα της μοιρασμένης μας πατρίδας.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι οι οικογένειες των ηρώων, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου, βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς. Στεφάνια κατέθεσαν φορείς και οργανώσεις της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Μετά την κατάθεση στεφάνων οι παρευρισκόμενοι έψελναν τον Εθνικό Ύμνο.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο στο κοιμητήριο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των δύο ηρώων.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού το πρωί κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα στην Δερύνεια και κατέθεσαν στεφάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X