ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζει τις συναντήσεις της και αύριο η Λουτ

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:00 η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ.

Η κ. Λουτ θα πραγματοποιήσει τέταρτη συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Εξωτερικών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 09:15 στο Προεδρικό, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση της 9ης Αυγούστου καθώς επίσης και για το τι διαμείφθηκε στις συναντήσεις με την κ. Λουτ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει καταρτιστεί ολιγοσέλιδο έγγραφο με τους όρους αναφοράς, αναφέροντας ότι το περιεχόμενό του θα ανακοινωθεί μετά την Τριμερή της Νέας Υόρκης. Όσον αφορά το περιεχόμενο του εγγράφου, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για επικεφαλίδες.

Στο Εθνικό συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλουρης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Από πλευράς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη συνεδρία του Εθνικού συμμετέχουν ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι - Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Στο Προεδρικό βρίσκονται επίσης από κυβερνητικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση