ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργατισμός - Χάρης: Στις επικαιροποιημένες τιμές έναντι οφειλών θα πάρει το κράτος ακίνητα

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών

Οι πωλήσεις ακινήτων του συνεργατισμού από την ΚΕΔΙΠΕΣ έχουν τερματιστεί μετά την 31η Ιανουαρίου και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ορίσει την τριμελή τεχνική επιτροπή, η οποία μέχρι τέλος Απριλίου θα ετοιμάσει κατάλογο με τα ακίνητα τα οποία θα πάρει το κράτος έναντι των οφειλών, με επικαιροποιημένη εκτίμηση σε τιμές αγοράς, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Αφού ανέφερε πως πριν τη σχετική απόφαση του Υπουργικού γίνονταν πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι πάγωσαν, ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε την Επιτροπή Ελέγχου ότι εκτός από τα 113 καταστήματα και υποκαταστήματα του Συνεργατισμού που συνεχίζουν να λειτουργούν μετά την πώληση του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, υπάρχουν άλλα 2.815 ακίνητα εκ των οποίων τα 2/3 είναι χωράφια και οικόπεδα και το 1/3 είναι γραφεία, διαμερίσματα και κατοικίες.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα πως η τεχνική επιτροπή θα εξετάσει περίπτωση - με περίπτωση και θα επικεντρωθεί στα ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για δημόσιες υπηρεσίες ή θα παραχωρηθούν σε τοπικές αρχές έναντι συμβολικής μίσθωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση