ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συκοφάντη αποκαλεί τον υποψήφιο βουλευτή των Οικολόγων Μιχάλη Παρασκευά ο Χριστοδούλου

Καταχώρησε αγωγή λιβέλου

Αγωγή κατά του υποψηφίου βουλευτή των Οικολόγων ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ καταχώρησε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Στην δήλωση του ο κ. Χριστοδούλου επεξηγεί τους λόγους της αγωγής αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Κατόπιν οδηγιών μου, ο δικηγόρος μου, κ. Ευστάθιος Ευσταθίου, καταχώρησε σήμερα αγωγή λιβέλου εναντίον του δικηγόρου και υποψήφιου Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων, Μιχάλη Παρασκευά, αξιώνοντας καταβολή αποζημιώσεων για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου που περιέχεται σε κείμενο που δημοσίευσε ο εναγόμενος στη σελίδα που διατηρεί στο FACEBOOK, και αναφέρει ότι «Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου που έκατσε μέσα επειδή πήρε μίζα 1 εκατομμύριο ευρώ…».

Τούτο αποτελεί κακόηθες ψεύδος που θίγει την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, και αποσκοπεί να με πλήξει προσωπικά.

Τα πραγματικά γεγονότα είναι ότι καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον μου με αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς για δωροδοκία της εταιρίας μου, η οποία εκδικάσθηκε σε μία εκτεταμένη ακροαματική διαδικασία διαρκείας 4 ετών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αθωωθώ χωρίς να κληθώ καν σε απολογία.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι επί λέξει το εκδικάσαν την υπόθεση τριμελές Δικαστήριο αναφέρει «βρίσκουμε πως η Κατηγορούσα Αρχή έναντι των Κατηγορουμένων 1 και 6(εμού και της εταιρίας μου) - υπονομεύοντας στην πορεία το κύρος και την υπόληψη της Δικαιοσύνης - ενήργησε κακόπιστα». Το Δικαστήριο συνεχίζοντας αναφέρει «για όλους τους λόγους που έχουμε εξηγήσει, οι Κατηγορούμενοι 1, 2, 3 και 6 απαλλάσσονται από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, λόγω κατάχρησης της δικαστικής διαδικασίας».

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι τον Οκτώβρη του 2014 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με καταδίκασε σε ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης, καθότι καθυστέρησα να δηλώσω νόμιμο εισόδημα της εταιρίας μου ενός εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο κατέβαλα όλο τον φόρο €300,000. - και μου επεβλήθη επιπλέον επιβαρυντικό πρόστιμο για την καθυστέρηση.

Σημειώνω δε με μεγάλη μου πικρία, ότι η περίπτωσή μου είναι η μόνη περίπτωση που, μετά που κατεβλήθη ο φόρος και επιβαρυντικό πρόστιμο, προσήχθη και στο Δικαστήριο από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.

Τα προαναφερόμενα συνιστούν την πραγματική αλήθεια και ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να εγείρω αγωγή εναντίον του συκοφάντη μου είναι για να υπερασπισθώ την τιμή και υπόληψή μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση