ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύγχυσαν τους Σαουδάραβες, τα τζετ και τις πολλές γυναίκες τους

Οι συνομιλίες και η κοινή γραμμή Γ. Ελεγκτή-Νικόλα Παπαδόπουλου

Στέλιος Ξιουρής

Όταν η Πωλίνα ερμήνευε το άσμα της «πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες», προφανώς δεν γνώριζε ότι το Κυπριακό Κοινοβούλιο επιχειρεί να οριοθετήσει το εν λόγω περιεχόμενο, με την πολιτική προσέγγιση περί των ταξιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εν λόγω χώρα.

Σε μια νέα πολιτική παράσταση πρωτοστάτησαν και στην συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, οι συνήθεις ύποπτοι – Γενικός Ελεγκτής-Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ενώ προστέθηκε στο μπουλούκι και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Τελικά, οι απεγνωσμένες τους προσπάθειες δεν απέφεραν οτιδήποτε, παρά μόνο άφησαν αρκετά ερωτήματα να αιωρούνται, αλλά και διαφάνηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο η διασύνδεση του ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ με τον κ. Παπαδόπουλο.

Την απάντηση περί των θεμάτων που απασχολούσαν την συνεδρία έδωσε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, τόσο στον Αρχηγό του κόμματος του όσο και στους υπόλοιπους παριστάμενους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ: «Για να είμαστε σωστοί κύριοι, δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε τον Σαουδάραβα με τον οποίο πήγε ο Αναστασιάδης ταξίδι το 2015 με εκείνο (τον Σαουδάραβα) που πήγε το 2018, αν είναι δηλαδή το ίδιο πρόσωπο, που είναι και το θέμα που ενεγράφη προς συζήτηση».

Στην επεισοδιακή συνεδρία με αρκετά τραγελαφικά διαπιστώθηκε ότι:

• Δεν υπάρχουν στοιχεία διασύνδεσης αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες πολιτογράφησε τον Σαουδάραβα επενδυτή και ακόμη 41 άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

• Η «παρανομία» που διαπιστώνεται στο πόρισμα Καλογήρου είναι ότι πολιτογραφήθηκε η δεύτερη σύζυγος του Σαουδάραβα, κατά παράβαση του Κυπριακού δικαίου που δεν επιτρέπει την διγαμία. Κατά τ’ άλλα τόσο η κ. Καλογήρου όσο και ο Γ. Ελεγκτής δεν διαπίστωσαν οποιαδήποτε άλλη παρανομία. Σημειώνεται ότι γι’ αυτήν την παρανομία γίνεται η συζήτηση και αποτελεί εκ των κυριότερων επιχειρημάτων ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ και Οδυσσέα για να τεκμηριώσουν τα περί δωροδοκίας του Προέδρου Αναστασιάδη από τον Σαουδάραβα.

• Πάντως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσω δήλωσης που διάβασε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ επισήμανε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε όσα ερωτήματα του υποβληθούν γραπτώς περί των ταξιδιών.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στην Επιτροπή είναι η παραπολιτική προσέγγιση των θεμάτων που δεν θα ειπωθούν λόγω και του κουρνιαχτού που σηκώνεται από την σχετική συζήτηση, όπως:

• Η διαρκής συνεννόηση στην διάρκεια της συνεδρίας του Προέδρου του ΔΗΚΟ με τον Γ. Ελεγκτή και η ανταλλαγή πληροφοριών.

• Η επιμονή και η προσπάθεια του Γ. Ελεγκτή, όπως διαφαίνεται και στην σχετική φωτογραφία που δημοσιοποιούμε, να υποδείξει και να καθοδηγήσει τα στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας προς την κατεύθυνση της εκτόξευσης κατηγοριών περί του αεροσκάφους που πήγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις Σεϋχέλλες.

• Η απαίτηση του κ. Παπαδόπουλου να τηλεφωνήσουν πάραυτα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να δώσει εξηγήσεις. Ουδέποτε συνέβη στο παρελθόν και σε καμία περίπτωση να καλείται εν μέσω συνεδριών της Βουλής τηλεφωνικά ο Πρόεδρος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος.

• Κατηγορίες της κ. Χαραλαμπίδου γιατί τον Πρόεδρο συνόδευσαν στο ταξίδι αναψυχής δυο αστυνομικοί με τα έξοδα να καταβάλλονται από τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη. Μάλιστα ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε ότι πλέον θα εκδώσει διάταξη βάσει της οποίας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρουσία – συνοδεία αστυνομικών στα ταξίδια του Προέδρου, ανεξαρτήτως που και πότε ταξιδεύει. Όπως συμβαίνει εξάλλου με όλους τους επικεφαλής των κρατών.

• Το παράπονο του βουλευτή Γιώργου Περδίκη περί μη απευθείας ενημέρωσης τους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Διευκρινίστηκε ότι η προεδρική επιστολή απευθύνθηκε στον τέως Πρόεδρο της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ, όπως είναι και η κανονική θεσμική οδός. Προφανώς λόγω της γνωστής αντιπαράθεσης των δυο αντρών θέλησε να το παρουσιάσει ο κ. Περδίκης.

Πάντως η αποτύπωση των πεπραγμένων της συνεδρίας δόθηκε μέσω δυο φράσεων που διατύπωσαν βουλευτές στην διάρκεια της συζήτησης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ ανέφερε ότι εφόσον «δεν μπορεί να αποδειχθεί- τεκμηριωθεί οτιδήποτε, ο καθένας θα βγει έξω και θα πει την δική του πολιτική ιστορία».

Ο δε βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών δυνάμεων ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ κάκισε την απαίσια, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά και την επιθετικότητα των βουλευτών έναντι των προσκεκλημένων και ιδιαίτερα κατά του Αρχηγού Αστυνομίας.

«Να σέβεστε» ήταν η κραυγή απόγνωσης του κ. Προκοπίου που προφανώς δεν ακούστηκε από κανένα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση