ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στόχος μου η Κύπρος να είναι ΑΑA…»

Τα όσα δήλωσε ο κος Νεοφύτου για τον προϋπολογισμό του 2023

24news team

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την χθεσινή του ομιλία από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως στόχος του είναι «η Κύπρος να είναι ΑΑA οικονομία. Στην επόμενη πενταετία μπορώ να εγγυηθώ μείωση του δημόσιου χρέους στο 30%».

 Αυτούσια οι δηλώσεις Αβέρωφ

Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε εδώ σήμερα για να εγκρίνουμε τον πλέον κρίσιμο προϋπολογισμό μετά το 2013.

Προϋπολογισμός που έχει κάθε δυνατότητα να γίνει η ασπίδα μας απέναντι στους μεγάλους κινδύνους που έρχονται.

Να γίνει η γέφυρα μας για να περάσουμε μέσα από το ναρκοπέδιο των διεθνών κρίσεων, σε μια αισιόδοξη νέα περίοδο και να βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Από την έγκρισή του θα φανεί ποιες είναι οι πραγματικές δυνάμεις της προόδου και της ελπίδας και ποιες οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης.

Και από τη διαχείρισή του θα εξαρτηθεί εάν η χώρα μας αξιοποιήσει την ευκαιρία να κάνει το άλμα μπροστά.

Ο προϋπολογισμός είναι πάντοτε ο σημαντικότερος νόμος της χρονιάς. Γιατί είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τεχνοκρατικούς όρους, ψυχρές πράξεις και νούμερα.

Ο προϋπολογισμός είναι τα οικονομικά του συλλογικού μας νοικοκυριού. Κάνει την πραγματική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Επηρεάζει άμεσα την εργασία, το οικογενειακό εισόδημα, τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του κάθε πολίτη.

  • Ο προϋπολογισμός ορίζει την αναπτυξιακή μας πορεία.
  • Ο προϋπολογισμός είναι το ΓΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας.
  • Ο προϋπολογισμός είναι τα σχολεία μας.
  • Ο προϋπολογισμός είναι ουσιαστικά το σύνολο της κοινωνικής μας πολιτικής.

Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε δυνατή οικονομία: Για να μπορούμε να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, την μεσαία τάξη, την οικογένεια, τους νέους και τις νέες μας, τους πρεσβύτερούς μας.

  • Για να μπορείς να φύγεις από το σπίτι των γονιών σου και να ξεκινήσεις τη δική σου ζωή.
  • Για να μπορείς να αντιμετωπίσεις με αξιοπρέπεια ένα ατύχημα η μια ασθένεια.
  • Για να μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά.
  • Για να μπορείς να παράγεις εθνικό πλούτο και νέες θέσεις εργασίας.
  • Για να μπορείς να βρεις δουλειά.

Ο προϋπολογισμός είναι το όχημα για να φτάσουμε στο στόχο μας που είναι η αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη. Η ποιότητα ζωής του. Το βιοτικό του επίπεδο. Για να κάνουμε την καθημερινότητα του ολοένα καλύτερη.

Είναι το εργαλείο για τον τελικό σκοπό μας, την ευημερία της κάθε Κύπριας και του κάθε Κύπριου. Αυτή είναι η αποστολή μας.

Όλα αυτά μαζί είναι ο προϋπολογισμός μας. Γι’ αυτό επιμένω στην ανάγκη να διατηρήσουμε την οικονομία μας δυνατή.

Η οικονομία μας σήμερα είναι δυνατή. Αλλά τίποτα δεν προεξοφλεί ότι θα είναι δυνατή και αύριο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή.

Ο προϋπολογισμός είναι πράξεις πάνω σε χαρτί. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν ζωή στις πράξεις αυτές.

Εμείς, με τις ικανότητές μας, με τις αποφάσεις μας, που πηγάζουν από τις πολιτικές μας θέσεις και την πολιτική μας φιλοσοφία, είμαστε ο καθοριστικός παράγοντας για να πάρουν, οι πράξεις αυτές, σάρκα και οστά.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή όπου μια στραβοτιμονιά μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το απέδειξε, δυστυχώς, η βρετανική περιπέτεια, όταν μέσα σε δύο ημέρες η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μια λάθος πρόθεση, ούτε καν απόφαση, απείλησε να χρεοκοπήσει την άλλοτε πανίσχυρη Αγγλία.

Φανταστείτε στη μικρή και ευαίσθητη κυπριακή οικονομία μια λάθος απόφαση, τι ανεπανόρθωτη ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για όλους μας: Να κρατήσουμε την οικονομία και τη χώρα σε σταθερή τροχιά. Ικανή να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Κυρίες και κύριοι,

Η παρούσα κυβέρνηση κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2023, τον 10ο και τελευταίο Προϋπολογισμό της. Κλείνει έτσι, με τον καλύτερο τρόπο μια πορεία δέκα χρόνων, με αφετηρία το 2013. Μια δύσκολη αφετηρία αφού τα κύρια δεδομένα της ήταν:

  • Η τραπεζική κρίση και η χρεοκοπία του κράτους. Που έθεταν υπό αμφισβήτηση ακόμη και την ύπαρξη μας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η κυπριακή οικονομία στην κατηγορία των σκουπιδιών.
  • Και συνακόλουθα ο αποκλεισμός μας από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.
  • Και η Κύπρος γεμάτη με κοινωνικά παντοπωλεία.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, η κυβέρνησή του και ο Δημοκρατικός Συναγερμός έκαναν χειροπιαστό έργο. Είχαμε την τύχη την τελευταία δεκαετία να έχουμε δύο ικανούς Υπουργούς Οικονομικών, τον Χάρη και τον Κωσταντίνο.

Οι οποίοι κατόρθωσαν, με πειθαρχία, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και το στιβαρό πλαίσιο αρχών και θέσεων του κόμματός μας, να ανατρέψουν την μιζέρια που παραλάβαμε και να ξαναφέρουν την ελπίδα και προοπτική στον τόπο.

Μαζί, ξαναστήσαμε την οικονομία στα πόδια της. Δώσαμε πίσω στους ανθρώπους την αξιοπρέπειά τους. Με πίστη, με δουλειά, με συνετές οικονομικές επιλογές, τα καταφέραμε. Γυρίσαμε το παιχνίδι.

Σήμερα, σε επίπεδο οικονομικό / επενδυτικό περιβάλλον η Κύπρος αντικειμενικά είναι σε καλύτερη θέση απ’ ότι σε κάθε άλλη χρονική στιγμή στο παρελθόν. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, παρουσιάζει ένα από τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα.

Στην Κύπρο έχουμε σωρεία επενδύσεων δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους τομείς της οικονομίας από πολύ σοβαρούς διεθνείς οργανισμούς, ενώ δεκάδες διεθνείς εταιρείες επιλέγουν την Κύπρο ως πραγματική βάση για τις εργασίες τους. Σήμερα η χώρα μας κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες χώρες-επενδυτικούς προορισμούς, με κάθοδο στην Κύπρο εκατοντάδων νέων εταιρειών, με επενδύσεις στην υγεία, σε μαρίνες, στην εκπαίδευση, την τεχνολογία και αλλού.

  • Έχουμε συνθήκες σχεδόν πλήρους απασχόλησης.
  • Έχουμε κοσμογονία έργων που έχουν μεταμορφώσει προς το καλύτερο κάθε πόλη και κάθε κοινότητα.
  • Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ένα συνολικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων με σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση, που φέρνει τη χώρα μας στη νέα εποχή και βελτιώνει την καθημερινότητα κάθε πολίτη. Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Θεσμοί, Δικαιοσύνη. Εφαρμόσαμε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος, εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του κράτους και δίνοντας τα κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
  • Με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός έγιναν βασική πολιτική προτεραιότητα.
  • Έχουμε πλέον Υφυπουργείο Τουρισμού, με ευθύνη την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού. Για να προσαρμόζεται το τουριστικό μας προϊόν στις σύγχρονες απαιτήσεις.
  • Έχουμε κοινωνικό κράτος μιάμιση φορά μεγαλύτερο σε σύγκριση με πριν δέκα χρόνια.
  • Κυρίως, έχουμε μια σειρά νέων δομών που βελτιώνουν το οικογενειακό εισόδημα.
  • Έχουμε το ΓΕΣΥ, έχουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, έχουμε τον εθνικό κατώτατο μισθό.
  • Έχουμε την πληρωμή των διδάκτρων στα νηπιαγωγεία, την ενδυνάμωση της άμυνας και τη μείωση της θητείας.
  • Έχουμε τη μείωση ή κατάργηση σχεδόν είκοσι φορολογιών και εκατοντάδες άλλες πρωτοβουλίες.

Αυτός είναι ο δικός μας, ο φιλελεύθερος τρόπος να κάνεις κοινωνική πολιτική. Όχι δημιουργώντας πολίτες επαίτες και εξαρτημένους. Αλλά, αφαιρώντας ένα μεγάλο κόστος από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Έτσι ενισχύεις την ανεξαρτησία, την αυτονομία, στο τέλος την αξιοπρέπεια του πολίτη και της οικογένειας.

Όλα αυτά τα μέτρα πέτυχαν γιατί είχαμε ως χώρα ασφάλεια και σταθερότητα. Σήμερα θέλουμε να τα συνεχίσουμε και να τα εξελίξουμε. Για να στηρίξουμε όχι μόνο τις ευάλωτες ομάδες αλλά και τους νέους μας αλλά και τη μεσαία τάξη που σηκώνει κάθε φορά, αγόγγυστα, το βάρος των κρίσεων.

Και φτάνουμε στην επόμενη μέρα της Κύπρου. Στην οποία πορευόμαστε με μια σπουδαία κληρονομιά:

  • Η κυπριακή οικονομία τρέχει το 2022 με ρυθμό ανάπτυξης στο 6,0% σε πραγματικούς όρους, δηλαδή μετά τον πληθωρισμό.
  • Στην πραγματικότητα είναι υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο, τόσο της Ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε. που υπολογίζεται στο 2,1% και 2,4%, αντίστοιχα.
  • Το ποσοστό ανεργίας το 2022 αναμένεται να μειωθεί γύρω στο 7%.
  • Το δημόσιο χρέος το τέλος του 2022 αναμένεται να περιορισθεί στο 89,3%, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σύγκριση με το 103,6% του ΑΕΠ το 2021 και 115% του 2020.
  • Η Κύπρος ανέβηκε από την 68η στην 18η θέση στον δείκτη Greenfield FDI performance Index. Ο Δείκτης καταγράφει τις επιδόσεις των χωρών στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πολύ σημαντικών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αύξησης της εσωτερικής κατανάλωσης και των εισοδημάτων. Ιδιαίτερα στο ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον που ζούμε σήμερα.
  • Καταγράψαμε την μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις χώρες. Με τις ξένες άμεσες επενδύσεις να αυξάνονται το 1ο εξάμηνο του 2022 στην Κύπρο κατά 160% σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας.
  • Η Κύπρος είναι από τις ελάχιστες χώρες που εν μέσω πρωτόγνωρων οικονομικών προκλήσεων αναβαθμίστηκε από τους οίκους αξιολόγησης.

Το Σχέδιο «Κύπρος το Αύριο», το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το πολύτιμο κληροδότημα του Νίκου Αναστασιάδη, προβλέπει άντληση 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021 – 2027.

Είναι το όχημα για να μετασχηματιστεί το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να γίνει πιο διαφανές, πιο υγιές και βιώσιμο.

Μέσα από μια ανθεκτική οικονομία, με υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, αυξημένη παραγωγικότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό. Σε συνδυασμό με μία δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία. Δίνουμε έμφαση:

  • Στη νέα Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία.
  • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου, μέσω πρόσβασης σε υποδομές επικοινωνίας για όλους τους πολίτες.
  • Στη δημιουργία 11.000 ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας.
  • Στην Υγεία.
  • Στην Παιδεία.
  • Στην Εργασία, την κοινωνική ευημερία και ενσωμάτωση.

Οι μεταρρυθμίσεις που συνοδεύουν το σχέδιο και πολλαπλασιάζουν την αποτελεσματικότητά του, αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δικαιοσύνη, τη βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Όραμα και στόχος μου την επόμενη μέρα:

  • Όλο το κράτος στην οθόνη του κινητού μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
  • Η ψηφιοποίηση, απλοποίηση και ενοποίηση όλων των επιδομάτων. Κανένα επίδομα, κανένα βοήθημα να μην καθυστερεί πάνω από ένα μήνα.
  • Ένα απλό και ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης του κάθε παιδιού μέχρι και την ηλικία των 5 ετών. Από τη γέννηση, τη σίτιση, τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, έως και το επίδομα τέκνου.
  • Επέκταση της Γονικής Άδειας και της Ευέλικτης Εργασίας
  • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στους χώρους εργασίας
  • Καθιέρωση του Δικτύου Στήριξης της Οικογένειας
  • Όλα τα σχολεία ολοήμερα.
  • Θέσπιση του Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς
  • Νέο Οικογενειακό Δίκαιο
  • Αντιμετώπιση της Οικογενειακής και Έμφυλης Βίας
  • Προσιτή Στέγη και Προσιτό Ενοίκιο για τους νέους. Με παραγωγή κοινωνικής στέγης μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα 
  • Μετεξέλιξη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Περαιτέρω μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος
  • Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα ύψους 39.500 ευρώ.

Κυρίες και κύριοι,

Οι πολίτες προβληματίζονται για το αύριο. Για τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Μας κατηγορείτε ότι αφήνουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ διαθέσιμα στην επόμενη κυβέρνηση, την ώρα που εσείς αφήσατε αποθέματα ενός μήνα.

Μας κατηγορείτε ότι δημιουργήσαμε μαξιλάρι αξίας ενός δισεκατομμυρίου αντί να τα ξοδέψουμε σε προεκλογικές δαπάνες, όπως εσείς θα κάνατε.

Κι όμως, αυτά τα χρήματα είναι τα πολεμοφόδια για τις δύσκολες μάχες που έρχονται. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Έχουμε μπροστά μας έναν προϋπολογισμό που θωρακίζει τη χώρα έναντι της κρίσης. Που, με τη σωστή διαχείριση και υλοποίησή του, νοικοκυρεύει τα δημόσια οικονομικά, ενισχύει την αναπτυξιακή κατεύθυνση και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Και την ίδια στιγμή ανταποκρίνεται σε όσους έχουν ανάγκη από στήριξη και προστασία.

Από την 1η Μαρτίου η χώρα θα έχει νέα κυβέρνηση. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι, απέναντι στις απειλές χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στιβαρή και αποφασιστική. Που να πατά γερά στα πόδια της και να ξέρει πού θέλει να πάει τον τόπο.

Αυτή είναι μια γενική παραδοχή ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η κοινωνική ευημερία που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, απειλούνται.

  • Μπορούμε, όμως, να αντέξουμε.
  • Μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητά μας,
    ως οικονομία και ως χώρα.
  • Μπορούμε να διαχειριστούμε τη νέα κρίση που βρίσκεται ήδη έξω από την πόρτα μας. Και να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία μετασχηματισμού.
  • Μπορούμε να εξελίξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο ώστε να είναι συμβατό με τις ανάγκες του αύριο.

Προσωπικά, μπορώ να εγγυηθώ την συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης.

  • Την ώρα που η Ευρώπη το 2023 θα μπαίνει σε ύφεση, με πολύ βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση απευθύνομαι στον Κυπριακό λαό και λέω στους συμπολίτες μου ότι η Κύπρος μπορεί να διατηρήσει τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
  • Και δεν μένουν εκεί οι φιλοδοξίες μας. Σκοπός μας είναι μαζί να κάνουμε την Κύπρο μια από τις καλύτερες χώρες όσον αφορά την αξιολόγηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι, που όπως είπα στην αρχή, έχει άμεσες θετικές συνέπειες σε κάθε πολίτη, σε κάθε νοικοκυριό και κάθε οικογένεια.
  • Στόχος μου η Κύπρος να είναι ΑΑA οικονομία. Στην επόμενη πενταετία μπορώ να εγγυηθώ μείωση του δημόσιου χρέους στο 30%.
  • Μια οικονομία ΑΑΑ με ένα δημόσιο χρέος μόλις στο 30% του ΑΕΠ σημαίνει τουλάχιστο μισό δισεκατομμύριο λιγότερες δόσεις και λιγότερους τόκους κάθε χρόνο. Σημαίνει μισό δισεκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο περισσότερη κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική. Σημαίνει προσέλκυση πολύ περισσότερων επενδύσεων.
  • Μια τέτοια πολιτική σημαίνει και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 50% στην επόμενη πενταετία. Είναι η καλύτερη προίκα για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Τέλος, η πατρίδα μας ζητά να αναλώσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να την καταστήσουμε ξανά ολόκληρη. Ενωμένη και ευημερούσα.

Όπως λέω συχνά η μεγαλύτερη οικονομική και θεσμική μεταρρύθμιση θα είναι η λύση του κυπριακού, η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Αυτή πρέπει να είναι για όλες και όλους μας η εθνική πρόκληση.

Προσωπικά προτείνω έναν δρόμο που αξιοποιεί τη συγκυρία.

Ξεκλειδώνει τις διαπραγματεύσεις συνδυάζοντας ενέργεια και ασφάλεια. Τα ζητούμενα της Ευρώπης σήμερα. Για λύση με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικούς στρατούς.

Πρότεινα η πτυχή της ασφάλειας να γίνει υπόθεση και του ΝΑΤΟ. Και να απελευθερώσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής, χαρίζοντας στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας έναν εναλλακτικό διάδρομο ενέργειας.

Πολιτικές θέσεις σαν κι αυτές, μας καθιστούν αξιόπιστους. Μας ισχυροποιούν απέναντι σε μια Τουρκία που καραδοκεί. Με τον Ερντογάν να εντείνει τις πιέσεις όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Μια ενωμένη Κύπρος θα είναι το κόσμημα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πόλος έλξης επενδύσεων και περιφερειακό επιχειρηματικό, τουριστικό και τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης.

Την επανένωση θα συνοδεύσει απερίγραπτος αναπτυξιακός οργασμός. Για πολλά χρόνια θα τρέχουμε με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας ριζικά το βιοτικό επίπεδο του κάθε Κύπριου πολίτη, χωρίς περιορισμούς.

Κυρίες και κύριοι,

Προσωπικά, μπορώ να εγγυηθώ μια αποτελεσματική κυβέρνηση.

  • Με ενότητα και σύμπνοια. Δίκαιη και δημοκρατική. Αξιοποιώντας τους καλύτερους, από κάθε γωνιά της Κύπρου. Όπως έκανα πάντα.
  • Για το καλό του τόπου. Του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ανεξάρτητα τι ψηφίζει ή τι εκπροσωπεί. Με πολιτικές που ωφελούν το σύνολο.

Οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται την ευθύνη που απαιτείται στην κάλπη.

Η μεσαία τάξη, ο στυλοβάτης της κοινωνίας, γνωρίζει ότι οι επιλογές της θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών της. Την επιβίωσή της. Την επιβίωση της οικονομίας μας. Ίσως και της χώρας μας της ίδιας.

Μαζί μπορούμε.

Απέναντι στην οικονομική καταιγίδα που μας απειλεί, προτάσσουμε την αποτελεσματικότητά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X