ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 10 Ιουνίου εκλέγεται ο νέος Πρόεδρος της Βουλής

Εναντίον δυο αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας ψήφισε και ο ΔΗΣΥ

Στέλιος Ξιουρής

Κούνησαν μαντήλι και πλέον όσοι είναι υποψήφιοι ευελπιστούν ότι στις 10 Ιουνίου θα επανέλθουν στην Βουλή για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο του σώματος. Όσοι δεν τα καταφέρουν θα μείνει η παρουσία τους στην Βουλή μια γλυκιά ανάμνηση.

Η επόμενη συνεδρία που καθορίστηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου πέραν από την νενομισμένη ορκωμοσία θα εκλέξει και τον δεύτερο τη τάξει αξιωματούχο στην Δημοκρατία. Προφανώς δεν θα είναι ο απελθών Πρόεδρος του σώματος ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ αφού δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε δυο εκ των αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας ο ΔΗΣΥ ψήφισε εναντίον…

Η Ολομέλεια της Βουλής, λοιπόν συνήλθε εκτάκτως και εξέτασε έξι αναπομπές νομοθεσιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το σώμα απέρριψε τέσσερις πρώτες αναπομπές οι οποίες αφορούν δικαιώματα σε άτομα άνω των 63 ετών, τα οποία δεν υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση, με μειωμένη σύνταξη κατά 12%, ώστε να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα ανεργίας. Υπέρ τάχθηκαν οι 17 βουλευτές του ΔΗΣΥ και κατά τάχθηκαν 31 των άλλων κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι καταστρατηγούνται βασικές αρχές του Συντάγματος. Πρώτο ότι αυξάνεται ο προϋπολογισμός του κράτους και δεύτερο ότι γίνεται παρέμβαση σε ένα ταμείο το οποίο διαχειρίζονται οι ασφαλισμένοι.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής δήλωσε ότι παραμένουν απροστάτευτα άτομα, τα οποία δεν υπέβαλαν αίτηση μέχρι να λάβουν κανονική σύνταξη.

Ακόμη η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε ομόφωνα την αναπομπή σε νομοθεσία η οποία αφορά τα άτομα με αναπηρία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης με μόνιμη ή μη αναστρέψιμη αναπηρία, χωρίς τη δυνατότητα αποκατάστασης ή βελτίωσης ή άτομα με εκ γενετής αναπηρία, να μην καλούνται από την εν λόγω επιτροπή προς επαναξιολόγηση της αναπηρίας του. Η εξέταση αφορά την λήψη Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατάθεσε τροπολογίες, ώστε η εξέταση να γίνεται μόνο αν το επιθυμεί ο ανάπηρος ή αν το κράτος κρίνει ότι υπάρχει λάθος.
Το σώμα απέρριψε τις τροπολογίες. Υπέρ τάχθηκαν 17 βουλευτές του ΔΗΣΥ και υπέρ 32.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακόντης σημείωσε ότι αφορά παιδιά με εκ γενετής μη αναστρέψιμη αναπηρία και άτομα τα οποία είε λόγω δυστυχημάτων, είτε ασθενειών, δεν μπορούν να αποκατασταθούν.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, υπέδειξε ότι δεν είναι δυνατό ανάπηροι να ταλαιπωρούνται, αφού αποδεδειγμένα δεν μπορούν να θεραπευτούν.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε ότι πρέπει να τερματιστεί η γραφειοκρατία.

Επίσης απέρριψε την αναπομπή του νόμου, η οποίο προνοεί ότι αποτελεί απαραίτητο προσόν, η πάρα πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, αντί της πάρα πολύ καλής, για πρόσληψη στο δημόσιο.
Υιοθέτησε ομόφωνα τροπολογία της ΕΔΕΚ η οποία προβλέπει ότι θα καθορίζονται στα σχέδια υπηρεσίας το επίπεδο γνώσης είτε της ελληνικής, είτε άλλης ξένης γλώσσας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τώρα είτε θα πρέπει να υπογράφει τις αποφάσεις της Βουλής, ή να αναφέρει τους νόμους στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση