ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο μέσα Νοεμβρίου η Λούτ για προετοιμασία τριμερούς

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μέσα Νοεμβρίου αναμένεται στην Κύπρο η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας που γίνεται για τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι "επί του παρόντος αναμένεται (η κ. Λουτ) να επισκεφθεί την Κύπρο ενδεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, και η συνάντηση της μαζί μου έχει οριστεί στις 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα".

" Είναι μια προετοιμασία που γίνεται ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, με τον ΓΓ των ΗΕ", υπέδειξε, ενώ ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την τριμερή, ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξουν αποτελέσματα "αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς".

Εξάλλου, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συνεργασία από την Άγκυρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο "για τις πληροφορίες που έχουμε και εν συνεχεία, εν ανάγκη, θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις".

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X