ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σεξιστική» επίθεση κατά Αννίτας από τον Τούρκο ομόλογό της - Τον έβαλε στη θέση του (vid)

«Σοβαρά τώρα; Αναφέρεται στην ηλικία μου;»

24news team

Στην Πράγα βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, όπου παρευρέθηκε στην έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή της Αννίτας Δημητρίου πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα, αφού έπειτα από την παρέμβασή της, δέχθηκε - όπως καταγγέλλει - σεξιστική επίθεση από τον Τούρκο ομόλογό της. 

Η κα Δημητρίου κατά την ομιλία της, απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης σχετικά με τα περί τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας ότι «η εισβολή είναι εισβολή και η κατοχή, κατοχή. Ας το καταστήσουμε σαφές», συμπληρώνοντας ότι «και η βαναυσότητα είναι βαναυσότητα και τίποτα λιγότερο». Υπογράμμισε επίσης τις ομοιότητες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αναφέροντας ότι παρότι δεν είναι της παρούσης η συζήτηση του Κυπριακού προβλήματος, εντούτοις η προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας υπαγορεύει την ανάληψη πρωτοβουλιών για δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης σε συμμόρφωση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ. Η κα Δημητρίου, ανέφερε ότι η στήριξη της ΕΕ είναι απαραίτητη.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, φανερά ενοχλημένος από τα λεγόμενα της Προέδρου, απάντησε με έντονο ύφος, χαρακτηρίζοντάς την ως «εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής πλευράς», ενώ θέλησε να την υποβαθμίσει περισσότερο, κάνοντας σχόλιο για την ηλικία της. «Ίσως να φταίει το νεαρό της ηλικίας σας», είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αννίτας Δημητρίου, απαντώντας του: «Δεν εκπροσωπώ την ελληνοκυπριακή πλευρά, εκπροσωπώ την Κυπριακή Δημοκρατία, να το καταστήσουμε σαφές», ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Σοβαρά τώρα; Αναφέρεται στην ηλικία μου; Αποδεχόμαστε εδώ, σε αυτή την αίθουσα, σεξιστική συμπεριφορά; Δεν περίμενα κάτι λιγότερο, δεν έχω κάτι άλλο να πω, με απογοητεύει αυτό και αναμένω τη στήριξη όλων εδώ».

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση