ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε επέλαση του lifestyle αναφέρθηκε ο Αβέρωφ

«Να θυμίσω απλώς ότι ήταν η δεύτερη φορά σε 20 χρόνια που το κόμμα μας πληγώθηκε από διασπαστική κίνηση στην οποία προχώρησε Συναγερμικό στέλεχος»

ΚΥΠΕ

Στη δική του ομιλία ο τέως Πρόεδρος του κόμματος Α. Νεοφύτου επεσήμανε ότι η πολιτική της ουσίας και της αλήθειας, σχεδόν παντού στον κόσμο αλλά και εδώ, στην Κύπρο μας, ανταγωνίζεται συστηματικά την πολιτική της εικόνας και του lifestyle.

Πρόσθεσε ότι ζούμε μια εποχή όπου ένα πάρτι γίνεται επίσημη ανάρτηση, την ώρα μάλιστα που η χώρα παραμένει σκλαβωμένη, το μέσο νοικοκυριό δέχεται τις πιέσεις του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, που 23 συμπατριώτες μας να κινδυνεύουν στο Σουδάν και η εικόνα της κινδυνεύει από τις κυρώσεις.

Αναφερόμενος στην εκλογική αποτυχία, είπε ότι σε ένα ορισμένο βαθμό φταίει η λεγόμενη φθορά από τη δεκαετή διακυβέρνηση.

«Αρκεί να μην τη χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία, ως μια εύκολη, βολική εξήγηση να κρύψουμε κάτω από το χαλί λάθη ή παραλείψεις, αστοχίες στη διαχείριση και στην ανάληψη προσωπικών ευθυνών. Αρκεί να μην τη χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία για τις υπονομεύσεις και τις προσωπικές ατζέντες», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έκανε λάθη όπως έκανε λάθη και η παράταξη και πλήρωσαν για αυτά, ωστόσο πλήρωσαν και φορτώθηκαν και σφάλματα που δεν ήταν δικά τους.

«Προσωπικά είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαι υπερήφανος, ακόμα κι αν αυτή η επιτυχία συνοδεύτηκε από βαρύ προσωπικό μου κόστος», ανέφερε.

Ανέφερε ακόμα ότι ορισμένοι διατείνονται ότι η υποψηφιότητα του Αβέρωφ ήταν μια υποψηφιότητα «διαχείρισης ήττας».

«Δεν έχω ακούσει τίποτα πιο προσβλητικό. Όχι για μένα, προφανώς, αλλά για τους δεκάδες χιλιάδες Συναγερμικούς, που ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο, που πήραν την καμπάνια στα χέρια τους και έφεραν στο κόμμα, τη φωνή της κοινωνίας!», είπε, αλλά και «για όλες εκείνες τις χιλιάδες των πολιτών από άλλους ιδεολογικούς χώρους που πίστεψαν σε εμάς και μάτωσαν και έκλαψαν για εμάς»

Σημείωσε ότι έχει αναλάβει πλήρως την πολιτική του ευθύνη «παρά το γεγονός ότι – για να τα λέμε όλα – συνέβησαν πράγματα και θάματα για να χάσουμε».

«Να θυμίσω απλώς ότι ήταν η δεύτερη φορά σε 20 χρόνια που το κόμμα μας πληγώθηκε από διασπαστική κίνηση στην οποία προχώρησε Συναγερμικό στέλεχος», είπε.

Αναφέροντας ότι το κόμμα πρέπει να κοιτάξει τώρα μπροστά, είπε ότι η εκλογική ήττα είναι σαν το λίπασμα, «μυρίζει άσκημα, αλλά κάνει καλό».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι η Κύπρος δεν αντέχει άλλο ένα κύκλο χαμένων ευκαιριών.

«Δε φτάνει, ποτέ δεν έφτανε, να λες ‘θέλω λύση’. Ούτε αρκεί να απευθύνεσαι στον διεθνή παράγοντα, πόσο μάλλον, στην Ευρώπη, με ευχολόγια. Και διατυπώσεις του τύπου ‘σας παρακαλούμε να είστε πιο ενεργοί…’.Οφείλουμε εμείς, πρώτοι απ’ όλους, να βγούμε μπροστά. Να περιγράψουμε, να δείξουμε έμπρακτα ποια λύση επιδιώκουμε», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι οι καιροί είναι κρίσιμοι και το ερχόμενο Φθινόπωρο ίσως υπάρξει σοβαρή κινητικότητα και σίγουρα δεν σηκώνει απλά μια επικοινωνιακή διαχείριση.

Ο κ. Νεοφύτου ευχήθηκε η δική του αποχώρηση από την Προεδρία να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη ενότητα και η νέα Πρόεδρος να πετύχει εκεί που δεν πέτυχε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X