ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με διορισμό αισθητικού στο Προεδρικό

Επέκριναν τον διορισμό οι χρήστες του twitter

24news team

Ντόρος ξέσπασε εκ νέου με φόντο και πάλι διορισμό της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη. Πριν καλά-καλά κοπάσει ο θόρυβος με τον διορισμό 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού νέες φουρτούνες έφερε η αποκάλυψη για διορισμό αισθητικού με χρέη γραμματειακού προσωπικού στο Προεδρικό.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μέσα από την εφημερίδα «Αλήθεια» η οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι η εν λόγω γυναίκα συμμετείχε ενεργά κατά την προεκλογική περίοδο στο επιτελείο του κου Χριστοδουλίδη.

Παίρνει θέση για τους διορισμούς το ΑΚΕΛ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα που αφορά νέα περίπτωση εργοδότησης στο Προεδρικό στελέχους του προεκλογικού επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, το ΑΚΕΛ σημειώνει τα εξής:

Η αξιοκρατία, η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια πρέπει να προωθούνται στην πράξη πρώτα και κύρια από τον Πρόεδρο και τα στελέχη της Κυβέρνησης. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι τα όσα δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τους διορισμούς στους οποίους προέβη η Κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αυτό αποδεικνύουν.

Η Κυβέρνηση φαίνεται να προχωρεί ακάθεκτη σε διάφορους διορισμούς, χωρίς διαφάνεια, χωρίς κριτήρια, χωρίς διαδικασία. Κι αυτό παρόλο που προεκλογικά εξήγγειλε θέσπιση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο τους πολιτικούς διορισμούς, παρόλο που εξήγγειλε την προώθηση νομοσχεδίου το οποίο θα ρυθμίζει την όλη διαδικασία πρόσληψης, προσόντων και απολαβών συνεργατών και συμβούλων στο Προεδρικό. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: προς τι η σύσταση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και η ετοιμασία νομοσχεδίου αν πρώτα θα έχουν γίνει οι διάφοροι διορισμοί; Εκτός αν ο σκοπός είναι ν’ ακολουθηθεί η πεπατημένη της διακυβέρνησης Αναστασιάδη που μετά από κάθε σκάνδαλο ανακοίνωνε νόμους και διαδικασίες εκ των υστέρων.

Το ΑΚΕΛ έχει ήδη εγγράψει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αυτεπάγγελτο θέμα για το συγκεκριμένο ζήτημα και αναμένει όπως το συντομότερο δυνατό δημοσιοποιηθεί ονομαστικός κατάλογος με τα προσόντα, τα καθήκοντα και τις μισθολογικές κλίμακες όλων των συνεργατών στο Προεδρικό, τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει ν’ ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και σε αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο το οποίο να βάζει τέλος σε φαινόμενα ημετεροκρατίας, αναξιοκρατίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Χαμός στα social media 

Η είδηση γρήγορα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να σχολιάζουν τον συγκεκριμένο διορισμό με άκρως καυστικό ύφος. Μια εξ αυτών που έθιξε με ανάρτησή της το θέμα είναι και η Δρ Θεανώ Καλαβανά, η οποία δημοσίευσε δηλώσεις που έκανε η αισθητικός υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη κατά την προεκλογική περίοδο, τον περασμένο Φεβρουάριο. 

 

 

 Δείτε αναρτήσεις 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X