ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
18° Λευκωσία,
04 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ζητούμενο η κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση ξένων στρατευμάτων

Η Ρωσία, σημειώνεται, υποστηρίζει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

ΚΥΠΕ

Παραμένει ζητούμενο η κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων προκειμένου να υπάρξει διαρκής σταθερότητα την Κύπρο, δηλώνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του ενόψει της επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στη Μόσχα.

Η Ρωσία, σημειώνεται, υποστηρίζει με συνέπεια μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό στη βάση του διεθνούς νομικού πλαισίου, που καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια.

Επισημαίνει ότι δεν προκρίνει την αναθεώρηση του μοντέλου λύσης στην Κύπρο ούτε την αλλαγή του πλαισίου των διαπραγματεύσεων.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι παραμένει ζητούμενο η κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, προκειμένου να υπάρξει μακράς διάρκειας σταθερότητα στο νησί.

Τονίζει ότι «η απόσυρση ξένων στρατιωτικών μονάδων είναι απαραίτητη για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα στο νησί».

«Η χώρα μας υποστηρίζει τις προσπάθειες που έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής των καλών του υπηρεσιών για την επανέναρξη του δικοινοτικού διαλόγου», σημειώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία Αρχείου

«Θα κλαίμε επί ερειπίων»

Συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών
Παναγιώτης Ευριπίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ