ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκαλεί το Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Σε τουρκικά ύδατα η Navtex»

Τραβά το σκοινί η Άγκυρα

Σε ανακοίνωση – απάντηση στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, υποστηρίζει η περιοχή που δεσμεύει με την navtex για έρευνες με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, είναι εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη και στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην τουρκική εταιρία πετρελαίου. Επίσης αναφέρει ότι στην ίδια περιοχή στο παρελθόν έχουν γίνει έρευνες από το τουρκικό σκάφος σεισμικών ερευνών Barbaros.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «μαξιμαλιστικές» τις ελληνικές θέσεις για την υφαλοκρηπίδα και αναφέρει προκλητικά πως δεν έχουν σχέση με το Διεθνές Δίκαιο. Καλεί την Αθήνα σε διάλογο, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα θα συνεχίζει να υποστηρίζει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνονται οι τουρκικοί ισχυρισμοί για το Καστελλόριζο, όπου αναφέρεται ότι βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την Ανατολία και 580 χλμ από την Ελλάδα και τονίζεται πως δεν μπορεί να «κλείνει» μια ολόκληρη περιοχή.

Ο Ερντογάν, συκαλεί εκτάκτως σήμερα στις 15.00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκτός από τα ελληνοτουρκικά, θα συζητηθούν τα ζητήματα της Λιβύςη, της Συρίας και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X