ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέρασε η πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών» μεταστροφής

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή

24news team

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/05) το θέμα για ποινικοποίηση των «θεραπειών» μεταστροφής. Η πρόταση του νόμου πέρασε με 36 ψήφους υπέρ, 6 κατά και μια αποχή.

Να σημειωθεί πως οι τροπολογίες ΕΛΑΜ και Θεμιστοκλέους καταψηφίστηκαν, ενώ υπερψηφίστηκε η τροπολογία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ. Αναλυτικότερα, μετά και την χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, η ΔΗΠΑ και το ΕΛΑΜ, κατάθεσαν τροπολογία στην Επιτροπή Νομικών με την οποία θα τοποθετηθεί ρητά στον Ποινικό Κώδικα η αναφορά στο άρθρο 18 του Συντάγματος και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης, στόχος της τροπολογίας είναι «να σταλεί μήνυμα σε όλα τα επίπεδα ότι η Βουλή νομοθετεί με βάση το Σύνταγμα της χώρας και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, το τι λέει ακριβώς η Ευρώπη σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το πώς οφείλουμε εμείς να τα υπερασπιστούμε και να τα προστατεύσουμε». Η τροπολογία τέθηκε μετά τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου.

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή

Όσο η συνεδρία της Ολομέλειας βρισκόταν σε εξέλιξη, έξω από τη Βουλή, διαμαρτύρονταν άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που αντιτάσσονταν στις εν λόγω τροπολογίες, καθώς και στη θέση που τηρεί η Εκκλησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X