ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρικυμία στο «ποτήρι» του Twitter

Αστοχία σε βίντεο του Alpha Κύπρου άφησε εκτεθειμένο τον Παμπορίδη

Όπλισε και άνοιξε πυρ ο τέως Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, στοχεύοντας τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη. Τα πυρά, ωστόσο, στράφηκαν μπούμερανγκ αφού τον «πρόδωσε» ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού. Συγκεκριμένα αστοχία από πλευράς του, Alpha Κύπρου, σε βίντεο με λάθος μοντάζ προκάλεσε σωρεία αρνητικών σχολίων. 

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας πολιτικού θρίλερ, δεν είναι όμως παρά η πραγματικότητα που εξελίχθηκε τις τελευταίες μέρες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο κος Παμπορίδης μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις 13 Ιανουαρίου, έγραψε, «Μέχρι τώρα πίστευα ότι απλώς ταΐζουν σανό τον λαό. Αυτοί όμως μάλλον τα πιστεύουν. Δεν εξηγείται αλλιώς το πράμα. Σήμερα Πούτιν και Ερντογάν τους ξεφτιλίζουν στη Μόσχα κι αυτοί χαριεντίζονται. ΥΠΕΞ για λιβυκό: «Επιτέλους πρωταγωνιστικός ρόλος» (ΒΙΝΤΕΟ)».

Την εν λόγω ανάρτηση συνόδευσε και το βίντεο από το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού.

Εντός της ίδιας μέρας ο κος Παμπορίδης επέστρεψε με νέα ανάρτηση, εμμένοντας στην θέση του, κριτικάροντας τον ΥΠΕΞ, με ντοκουμέντο και πάλι το εν λόγω βίντεο. «Εδώ ο ΥΠΕΞ δεν λέει αυτά που ακούτε. Μην πιστεύετε στα αυτιά σας ότι είπε «Η ΕΕ επιτέλους πρωταγωνιστεί σε αυτές τις εξελίξεις» κάτι που θα τον εκθέτει ως μη δυνάμενο να διαβάσει τις εξελίξεις. Ρωτήστε τον… να σας πει ότι λέει «η ΕΕ θα έπρεπε να πρωταγωνιστούσε..»

Ακολούθησαν αναρτήσεις με τραγούδια, που φυσικά είχαν το νόημά τους, καθώς επίσης και διάφορα σχόλια-καρφιά προς τις κατευθύνσεις που ήθελε να στείλει μηνύματα.

Εν συνεχεία, αρκετοί άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έσπευσαν μέσα από απαντητικές αναρτήσεις να διευκρινίσουν ότι το βίντεο είχε λάθος, ωστόσο, ο κος Παμπορίδης συνέχισε να εμμένει στην θέση του αστειευόμενος. Παράλληλα έριχνε και τις μπηχτές του…

 

Εν τέλει το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιανουαρίου, ήρθαν τα πάνω-κάτω με την απολογία να είναι η μόνη διέξοδος.

Ο κος Παμπορίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει την θέση του γράφοντας, «Τα πιο κάτω πλάνα δείχνουν καθαρά ότι ο ΥΠΕΞ είπε ότι «είναι αναγκαίο όπως» «η ΕΕ επιτέλους έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις» σε αντίθεση με το σχετικό ρεπορτάζ του, alpha_cyprus, το οποίο τον εμφανίζει να λέει ότι «η ΕΕ επιτέλους έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις...».

Άλλες τρεις αναρτήσεις ακολούθησαν την προαναφερθείσα σε μια ύστατη προσπάθεια αποκατάστασης των όσων προηγήθηκαν.


Εν κατακλείδι, αξίζει να αναφερθούν δύο σημεία: Πρώτον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ευλογία για έναν πολιτικό, μπορεί όμως, με βεβιασμένες κινήσεις, να γίνουν και κατάρα. Δεύτερον, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης αν και άκουσε τα εξ αμάξης, για τοποθέτηση που δεν έκανε, έμεινε αμέτοχος, επιλέγοντας να μην απαντήσει σε κανένα από τα πιο πάνω σχόλια.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X