ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι είπε ο ΠτΔ για ΑΤΑ με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Πρωτομαγιά

Ανακοινώσεις

Μήνυμα για την ΑΤΑ στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσα από την δήλωσή του για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Όπως αναφέρει, «έχω την έντονη πεποίθηση ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα πράξουν ανάλογα και θα επιτευχθούν συμβιβαστικές συμφωνίες με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Ολόκληρη η δήλωση

Τιμούμε σήμερα την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως υπόμνηση της σημασίας των κοινωνικών αγώνων που οδήγησαν στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τόσο η ανάπτυξη της οικονομίας όσο και συνοχή της κοινωνίας, δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να είναι στο επίκεντρο Άνθρωπος.

Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει ότι οι συνθήκες της εργασίας είναι ασφαλείς και αξιοπρεπείς, ότι οι απολαβές είναι δίκαιες και ικανοποιητικές, ότι οι κανόνες εφαρμόζονται και ότι οι νόμοι τηρούνται χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Η πατρίδα μας έχει να επιδείξει μια μακρά Ιστορία εργατικής ειρήνης που οφείλεται στην ανεπτυγμένη λειτουργία του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, στο υψηλό αίσθημα ευθύνης και στην ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων που υιοθετούν αποφάσεις και πολιτικές, οι οποίες διαχρονικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις δυνατότητες της οικονομίας.

Και σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία έχω την έντονη πεποίθηση ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα πράξουν ανάλογα και θα επιτευχθούν συμβιβαστικές συμφωνίες με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, όπως η Πολιτεία επιδιώκει μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλει με την πρόσφατη συμβιβαστική πρόταση για την ΑΤΑ που αποσκοπεί προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X