ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μαχητικά Stealth F-35 πάνω από την Κύπρο

Εμπλοκή για λόγους άσκησης με την αντιαεροπορική ομπρέλα της Κύπρου

Με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, η αεροπορική άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΓΕΔΕΩΝ». Για πρώτη φορά, στην ετήσια άσκηση Ισραηλινών πολεμικών μέσων με οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς, θα λάβουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, τα αμερικάνικα F-35.

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Εθνική Φρουρά η οποία θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το αντιαεροπορικό της σύστημα με ό,τι καλύτερο διαθέτει η πολεμική βιομηχανία από αέρος. Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου από πλευράς Ισραήλ θα λάβουν μαχητικά αεροσκάφη F-15, F-16 και F-35.

Τα ισραηλινά μαχητικά σύμφωνα με το συνέριο της άσκησης δεν θα προσγειωθούν παρά μόνο θα πραγματοποιήσουν εικονική προσβολή στόχων από μεσαία και μεγάλα ύψη. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Άμυνας στην προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ» θα λάβουν μέρος αεροσκάφη της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και οπλικών συστημάτων αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντάσσεται τόσο στο πλαίσιο του συμφωνημένου προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με το Ισραήλ όσο και των πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και ασφαλείας.

Πηγή: Η Καθημερινή / Του Απόστολου Τομαρά 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση