ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα παρά για τον τόπο»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα, παρά γι αυτόν τον τόπο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στο 15ο Ετήσιο Forecasting Event που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, στη Λευκωσία.

Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει η παραδοχή από πλευράς Ακιντζί της δημογραφικής αλλοίωσης στα κατεχόμενα και αν νοιώθει έντονα από την κριτική που δέχεται στο εσωτερικό μέτωπο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «νοιώθω έντονα για όσους προκειμένου να προσελκύσουν κάποιες δανεικές ψήφους κατά τις Ευρωεκλογές, αντί να υιοθετούν τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, προσπαθούν με κάθε τρόπο πως να προβάλλουν τα αδικαιολόγητα που παρουσιάζει η Τουρκοκυπριακή ηγεσία».

«Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός και θα πρέπει να προβληματίσει, είναι μια σειρά γεγονότων που δυστυχώς υποχρεώνουν να γίνονται πολλές φορές και σκληρές δηλώσεις», είπε.

«Θέλω να αποφεύγω την όξυνση, θέλω να αποφύγω την σύγκρουση, θέλω να επιτύχω την ενότητα, αλλά δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόμμα παρά για αυτό τον τόπο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μου είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, «να ακούω να γίνεται κριτική για σωρεία πραγμάτων - δεν θέλω απόψε να επεκταθώ αλλά θα μου δοθεί η ευκαιρία – για να δούμε πόσο ωφέλιμοι γινόμαστε προς αυτό που επιδιώκουμε».

«Λένε ότι προσπαθώ να ακυρώσω το πλαίσιο Γκουτέρες. Τι έχουν να απαντήσουν με αυτή την δημογραφική αλλοίωση που παρατηρείται και την αξίωση της Τουρκίας για ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και Τούρκων πολιτών;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «θα περιοριστώ μέχρι εδώ».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δόθηκε μια παράταση προκειμένου να υπάρξει μια σοβαρότερη από πλευράς Βρετανικού Κοινοβουλίου αντιμετώπιση μιας απόφασης του αγγλικού λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση