ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Όχι στην εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

ΚΥΠΕ

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές την 18η Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. 

Την πορεία των διαδικασιών που αφορούν τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενόψει και ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων, εξέτασε σε σημερινή έκτακτη της συνεδρία, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου. 

Ο Μητροπολίτης Πάφου, σε ερώτηση αν τέθηκε η εισήγηση για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου. 

Σε δηλώσεις του, ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου είπε ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τελεστεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα. 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο θα αποσταλεί σήμερα στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο. 

Εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως μη δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή αλλοδαπών ορθοδόξων Χριστιανών στους Εκλογικούς Καταλόγους, ούτως ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι Εκλογές εντός των προβλεπόμενων υπό το Καταστατικό Χάρτη χρονικών Ορίων.

Ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μετά τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι πιθανότερο είναι να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X